Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Probajte yogu u paru

Probajte yogu u paru

Probajte yogu u paru
  • Objavljeno: Nedjelja, 15.08.2010.
  • Broj pregleda: 819
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Muškarci ko muškarci, općenito više vole teže aktivnosti, teretanu, nogomet ili jednostavno trčanje, sve im je zanimljivije od yoge, na spomen koje će većina zakolutati očima. Međutim, uočeno je da se muškarci koji prakticiraju yogu u paru (s ljubavnim partnerima) znaju promijeniti (naravno na bolje) i počnu biti razumjevniji partner.

Prednosti yoge u paru

Ovdje su neke poznate činjenice i koristi o yogi, pogotovo kada se prakticiraju s partnerom:

Yoga povećava razinu energije

Iako je yoga gledana sa strane jedan pasivni oblik vježbe i istezanja, poznata je činjenica da podiže razinu kisika i otkucaje srca zbog dubokog disanja koje dolazi s njom.

Smanjuje stres

Istezanje u yogi pomaže tijelu da opusti mišiće. To zauzvrat šalje signale u mozak i tako dopušta potpuno opuštanje duha i tijela. Dakle, kada ste osjećate loše, pokušajte se ne uzrujavati. Probajte prakticirati yogu s partnerom i vidjet ćete razliku kod oboje. Dat će vam dodatnu volju da poboljšate vaš odnos u svako vrijeme.

Koncentrira vas na sadašnjost

Yoga vas potiče da ostanete u sadašnjem trenutku. Pomaže vam da se usredotočite i poboljšate koncentraciju i svijest o sebi. U strogim vježbama u kojima ćete pažljivo disati i raditi pokrete istezanja, naučit ćete kontrolirati svoje tijelo, misli i emocije. Nakon nekog vremena yoga će dodati „osjetljivost" na vaš popis pozitivnih osobina.

Yoga povećava svijest o tijelu

Baš zbog toga što yoga od vas traži da se protežete i savijate i okrećete u posebno zahtjevne poze, ona će vam pomoći da bolje shvatite svoje tijelo i kako se pojedini dijelovi tijela pomiču i općenito funkcioniraju. Nakon nekog vremena ćete naučiti što je sve vaše tijelo u stanju učiniti, a na kraju i najvažnije, koliko je vaš um snažan.

Povećava fleksibilnost i kontrolu

Određene poze u yogi omogućuju široki spektar pokreta, što rezultira boljom cirkulacijom krvi i raspodjelom kisika u tijelu. To je odlično, u odnosu na to što vjerojatno provodite nekoliko sati dnevno sjedeći u automobilu ili uredu.

Poboljšava fizički izgled

Vrlo je važno imati dobro mišljenje o sebi. To podrazumijeva dobro zdravlje u svim područjima vašeg života. Ako redovito prakticirate yogu s partnerom, postajete intimniji i svjesniji svog i partnerovog tijela. U kombinaciji sa svjesnošću o sadašnjosti, yoga će vas također naučiti cijeniti svoje tijelo na način kako izgledate danas, a ne vas dovoditi u stalna nostalgična razmišljanja o tome kako ste prije izgledali. Konačno, zbog yoge ćete izgledati bolje, a to će također poboljšati vaše mišljenje o sebi.

Stvara atmosferu za intimu s partnerom

Mnogi majstori yoge preporučuju korištenje blage rasvjete ili svijeća za vrijeme prakticiranja yoge s partnerima. Ova situacija za početak stvara smirujuć, ne stresan ambijent. A onda kako se protežete i prakticirate poze u kojima morate pomagati jedno drugom, iskoristite ove trenutke, opustite se i zaigrajte se malo. Ovi trenutci definitivno pomažu povećati razinu vaše intimnosti.

Dakle, ako već ne prakticirate yogu, evo još jednog dobrog razloga za početi,  pa i uvući svog partnera u mrežu obožavatelja. Muškarci će gore navedene pogodnosti vjerojatno smatrati prilično uzbudljivima i drugačijima od onoga što im nudi uobičajen odlazak u teretanu.

Probudite svoj avanturistički duh i isprobajte yogu u paru!

Komentari

Najnovije

Najčitanije