Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Trening za čvršće grudi

Trening za čvršće grudi

Trening za čvršće grudi
  • Objavljeno: Srijeda, 02.09.2015.
  • Broj pregleda: 980
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kako vježbati?

Zahvaljujući čudesnom djelovanju modernih grudnjaka, čak i žene s malim grudima mogu uspješno zavarati društvo. No, jačanjem pravih mišića vaše grudi će izgledati veće i čvršće i bez čudesnih grudnjaka.

Ovim treningom ćete ojačati i mišiće leđa i ramena, čime će se vaše držanje značajno popraviti i grudi još više doći do izražaja.

Trening radite 3 puta tjedno. Napravite 1 set svake vježbe, bez odmora između vježbi. Nakon zadnje vježbe odmorite oko 30 sekundi i napravite cijeli krug još 3 puta.

Oprema: uteg, medicinska lopta, švicarska lopta

Vježba 1

Zauzmite položaj za sklekove. Lijevu ruku stavite na medicinsku loptu, a desnu na pod. Držite tijelo potpuno ravno i savijajte laktove. Napravite 8 ponavljanja i 4 seta.

Vježba 2

Legnite na leđa, koljena savijte, a stopala stavite na pod. Uzmite medicinsku loptu. Zategnite mišiće trbuha. Leđa držite ravno na podu. Bacajte i lovite loptu iznad prsa. Napravite 20 ponavljanja i 4 seta.

Vježba 3

Uzmite bučicu desnom rukom i legnite leđima na švicarsku loptu. Podignite kukove tako da tijelo oblikuje ravnu liniju od koljena do ramena. Prislonite bučicu prsima, potom ju podižite i spuštajte. Napravite 8 ponavljanja i 4 seta.

Vježba 4

Stanite tako da su stopala u ravnini s kukovima i koljena lagano savijena. Uzmite bučice i držite ih ispred sebe. Podignite ih iznad glave tako da tijelo ima oblik slova Y. Mišići trbuha cijelo vrijeme trebaju biti zategnuti. Napravite 20 ponavljanja i 4 seta.

Vježba 5

Uzmite bučice i zauzmite stav za sklekove, ali ruke ispružite. Bučice trebaju biti odmah ispod ramena, a stopala raširena malo više od ravnine s kukovima. Nemojte pomicati kukove. Savijte lijevi lakat i podignite bučicu prema prsima. Polako se vratite na početni položaj i isto ponovite s drugom rukom. Ovo je jedno ponavljanje. Napravite 8 ponavljanja i 4 seta.

Vježba 6

Uzmite bučice. Stanite tako da su stopala u ravnini s kukovima, koljena lagano savijte i trup nagnite naprijed tako da je gotovo paralelan s podom. Dlanove okrenite prema van. Nemojte pomicati tru. Ruke podignite u stranu tako da su u ravnini s ramenima. Stanite i polako se vratite na početni položaj. Napravite 20 ponavljanja i 4 seta.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Pripremite tijelo za plažu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije