Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Učvrstite trbuh ovim laganim vježbama!

Učvrstite trbuh ovim laganim vježbama!

Učvrstite trbuh ovim laganim vježbama!
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 24.06.2013.
  • Broj pregleda: 1.063
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Ljeto je već stiglo i sve više smo svjesni da se bliži sezona kupaćih kostima. Vježbe za trbuh su odlične za učvršćivanje trbuha. Osim što ćete izgledati bolje, smanjit ćete rizik od nastanka raznih ozljeda. Naime, istraživanja su pokazala da jačanje mišića abdomena ujedno jača mišiće leđa.

Svaku vježbu izvedite s 2 ponavljanja i vježbajte najmanje 3 puta tjedno.

Vježba 1

Legnite na leđa, koljena trebaju biti savijena, a stopala na podu. Udahnite i bradu naslonite na prsa. Izdahnite i lagano podignite glavu i vrat. Ramena trebaju biti na podu, a ruke podižite prema stopalima. Zaustavite se i udahnite. Polako se vratite na početni položaj i polako izdahnite. Ponovite 8 puta.

Vježba 2

Legnite na leđa. Ispružite ruke iza glave tako da tijelo bude u ravnini. Udahnite, ruke dignite iznad glave i polako podižite trup. Izdahnite kada ste na pola puta i nastavite rukama ići prema naprijed dok ne dotaknete nožne prste. Udahnite, vraćajte se na početni položaj, a na pola puta izdahnite. Ponovite 10 puta.

Vježba 3

Podignite noge prema stropu. Dišite i napnite mišiće trbuha. Polako izdahnite i podižite noge dok ne budu oko 10 centimetara od poda. Leđa trebaju ostati na podu. Zaustavite se i udahnite. Vratite noge u početni položaj i polako izdahnite. Ponovite 10 puta.

Vježba 4

Podignite noge prema stropu, pazite da ostanu ravne. Spustite lijevu nogu dok ne bude oko 15 centimetara od poda. Podignite glavu i ramena i desnom rukom primite stražnji dio desne noge, lagano ju primaknite sebi. Sa svakom nogom napravite 10 ponavljanja.

Vježba 5

Podignite noge prema stropu. Ruke ispružite uz tijelo tako da dlanovi budu na podu. Udahnite i napnite mišiće trbuha. Lagano podignite kukove, a istovremeno izdahnite. Udahnite kada ih budete spuštali na pod. Ponovite 10 puta.

Vježba 6

Sjednite s prekriženim nogama, ruke stavite ispred sebe tako da se prsti dodiruju. Udahnite. Kukovi moraju ostati ravni, a trbušni mišići napeti. Izdahnite i istovremeno okrenite tijelo za oko 45° u desno. Vratite se u početni položaj i isto ponovite s lijevom stranom. Ponovite 10 puta.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Pripremite tijelo za plažu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije