Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Vježbe istezanja za bolove u leđima

Vježbe istezanja za bolove u leđima

Vježbe istezanja za bolove u leđima
  • Objavljeno: Petak, 17.06.2016.
  • Broj pregleda: 1.178
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Bolovi u leđima mogu biti uzrokovani nizom razloga, a najčešće su posljedica pritiska na području mišića kralježnice, živaca, kostiju, diskova i tetiva. Ovaj trening je jako učinkovit za ublažavanje bolova u leđima, a pozitivne rezultate ćete primijetiti odmah.

Vježba 1

Ova vježba će ukloniti napetost s područja zdjelice i donjeg dijela leđa. Legnite na leđa i noge podignite prema stropu. Polako savijte desno koljeno i privucite ga prema prsima. Ruke stavite ispod koljena i lagano ih privlačite prema prsima. Zadržite ovaj položaj 20 sekundi i vratite se u početni položaj. Napravite 3 ponavljanja sa svakom nogom.

Vježba 2

Ova vježba će ukloniti napetost s područja trbušnih mišića i donjeg dijela leđa. Legnite na leđa. Potpuno ispružite noge. Savijte desno koljeno i prebacite preko lijeve noge. Nogu primičite podu. Zadržite ovaj položaj 20 sekundi. Zategnite mišiće trbuha i vratite se u početni položaj. Ponovite 3 puta sa svakom stranom.

Vježba 3

Stanite na sve četiri tako da su ruke ispod ramena, a koljena odmah ispod kukova. Izdahnite i polako uzdignite trup. Udahnite, zategnite mišiće trbuha i izvijte kralježnicu tako da poprimi oblik mačke. Zadržite ovaj položaj 5 do 10 sekundi i ponovite 10 puta.

Vježba 4

Ova vježba će ublažiti bolove i napetost na području zdjelice, a naročito je dobra za osobe koje boluju od išijasa. Sjednite na pod. Uspravite se i lijevu nogu stavite preko desne tako da je lijevo stopalo odmah uz desno bedro. Lijevo stopalo stavite malo ispod stražnjice. Postavite desnu ruku na koljeno i polako povlačite koljeno u desno. Zadržite ovaj položaj 20 sekundi, vratite se na početak i ponovite 3 puta.

Vježba 5

Ova vježba će ublažiti napetost na području abdomena i donjeg dijela leđa. Legnite na trbuh i potpuno ispružite noge. Oslonite se na podlaktice. Ispružite dlanove i držite ih čvrsto na podu. Kukove držite na podu, a trup polako podižite od poda. Trebate osjećati ugodnu bol na području abdomena i donjeg dijela leđa. Zadržite ovaj položaj 10 sekundi. Polako se vratite u početni položaj i ponovite 5 puta.

Vježba 6

Ova vježba će ublažiti napetost na području čitavog tijela. Legnite na pod tako da su koljena ispod prsa, raširena malo više od ravnine s kukovima i u ravnini s ramenima. Stopala trebaju biti spojena. Jednom kada pronađete udoban položaj, ispružite ruke ispred glave i zadržite ovaj položaj oko 20 sekundi. Vratite se na početni položaj i ponovite 3 puta.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Pripremite tijelo za plažu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije