Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Zabava uz vježbanje

Zabava uz vježbanje

Zabava uz vježbanje
  • Objavljeno: Utorak, 03.07.2012.
  • Broj pregleda: 1.416
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Želite iskoristiti toplo vrijeme i vježbati na otvorenome? Donosimo vam aktivnosti zbog kojih ćete se osjećati odlično, a izgledati sjajno.

Surfanje

Prednosti surfanja su brojne. Pomaže kod jačanja gornjeg i donjeg dijela tijela, pospješuje fleksibilnost i održanje ravnoteže, a konstantno plivanje da se popnete na val je odlična aerobna tjelovježba. Stručnjaci ističu kako je surfanje odlično za fizički izgled, ali i za psihičko zdravlje. Naime, surfanje zahtijeva određenu razinu koncentracije kako bi se popeli na idući val, a kada to napravite, obuzme vas osjećaj sreće. Koncentrirani ste baš na taj trenutak, a sve drugo postaje nevažno!

Biciklizam

Vožnja bicikla odlično djeluje na oblikovanje nogu, stražnjice, trbuha i leđa. Biciklizam, za razliku od trčanja, ne predstavlja preveliko opterećenje zglobovima, zbog čega je sigurnije. Biciklizam je također odličan za psihičko zdravlje. Naime, jednim istraživanjem se ustanovilo da osobe koje svakodnevno voze bicikl oko 20 minuta znatno rjeđe osjećaju anksioznost i depresiju.

Plivanje

Plivanje pokreće svaki dio tijela, poboljšava zdravlje kardiovaskularnog sustava, fleksibilnost, učvršćuje tijelo i povećava izdržljivost. Za razliku od "vježbi na suhom", plivanjem ćete biti prisiljeni vježbati cijelo tijelo. Tako, primjerice, koristite trbušne mišiće dok se želite stabilizirati u vodi. Naročito je poželjno ukoliko ste pretrpjeli ozljedu ili povrijedili zglobove. Čak i kada ne možete plivati, samo kretanje u vodi će puno pomoći.

Planinarenje

Pratite lokalnu planinarsku stazu kako biste se zabavili i omogućili jednostavnu i ugodnu fizičku aktivnost. Pođite planinariti s prijateljima. Planinski zrak će vam goditi ljeti, a planinske staze će koriste zdravlju i izgledu.

Bacanje frizbija

Bacanje frizbija je jednostavno, pristupačno i zabavno. Sve što vam treba je društvo, livada i frizbi. Trčanje za frizbijem, bacanje pa i skakanje čine jednu odličnu aerobnu aktivnost. Također, uz bacanje frizbija često ide jako puno smijanja, što je odličan trening za trbušne mišiće.

Hulahop

Ovo više nije zabava smo za djecu, već i za odrasle. Hulahop je aerobna vježba odlična za mršavljenje i učvršćivanje na području struka, bokova, stražnjice, bedara, trbuha i donjeg dijela leđa. Može se raditi u zatvorenome prostoru, ali i vani na svježem zraku.

Nogomet

Nogomet je aerobna vježba koja poboljšava protok krvi i zdravlje kardiovaskularnog sustava. Vaše srce će biti zdravije, tijelo čvršće, a vi iscrpljeni, ali i zadovoljni.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Pripremite tijelo za plažu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije