Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Znate li što je hormonska joga?

Znate li što je hormonska joga?

Znate li što je hormonska joga?
  • Objavljeno: Utorak, 03.03.2009.
  • Broj pregleda: 3.402
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Hormonska joga

Liječnici i ginekolozi tvrde da ova metoda može umanjiti neke od tegoba koje izaziva menopauza poput problema sa spavanjem i naleta vrućine. Korisna je i za žene koje su prošle menopauzu jer ublažava popratne pojave starenja, poput smanjenja tjelene pokretljivosti i gubitak seksualnog nagona.

Ova metoda izvor je vitalnostiOva metoda izvor je vitalnostiHormonska joga, mješavina klasične joge i tibetanskih energetskih vježbi novi je način vježbanja za organe koji proizvode hormone. Rezultati istraživanja na jednom brazilskom sveučilištu u Sao Paolu pokazuju da se nakon 4 mjeseca vježbanja hormonske joge produktivnost jajnika povećava za 75 posto, dok nivo estrogena raste za nevjerojatnih 254 posto. Viša razina hormona ženu čini mlađom i stabilnijom, a poboljšana proizvodnja kolagena kožu čini glatkijom i zategnutijom.

Novi trend vježbanja lansirala je Dina Rodriguez, psihologinja i autorica knjige "Hormonska joga" . Ona je, tvrdi, sa 80 godina vitalna kao mlada žena. Kaže da svakog jutra vježba pola sata i to joj daje energiju i održava ju mladom. Tvrdi da je ovakvim načinom vježbanja najbolje početi sredinom tridesetih godina jer hormonska joga pomaže kod predmenstrualnog sindroma i menstrualnih tegoba. Liječnici i ginekolozi tvrde da hormonska joga može umanjiti neke od tegoba koje izaziva menopauza poput problema sa spavanjem i naleta vrućine. Korisna je i za žene koje su prošle menopauzu jer ublažava popratne pojave starenja, poput smanjenja tjelene pokretljivosti i gubitak seksualnog nagona.

Žene koje na ovaj način vježbaju već duže vrijeme hvale se boljim zdravljem i boljom cirkulacijom dok one starije tvrde da izgledaju mlađe i da su gipkije od svojih vršnjakinja.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za sigurno izlaganje suncu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije