Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Kako usporiti starenje?

Kako usporiti starenje?

Kako usporiti starenje?
  • Objavljeno: Utorak, 08.07.2008.
  • Broj pregleda: 3.646
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Kategorija: Treća dob

Uvod

Konačno kapitulirati pred prirodom priznavajući starost, čekati otkriće eliksira mladosti ili nešto treće? Zauvijek mlad.

Da bi se udovoljilo jednom od osnovnih imperativa života u suvremenom svijetu, pod svaku cijenu odolijevati starenju te ostati mlad, zdrav i jak, "anti-aging" medicina bilježi nevjerojatne rezultate ne samo u Sjedinjenim Državama, nego i svugdje u svijetu.Na popisu namirnica protiv starenja, visoko mjesto zauzimaju soja i proizvodi od soje koji sadrže biljni estrogen.

Tisuće znanstvenika prkose prirodi pokušavajući otkriti nije li starenje samo podmukla bolest za koju se, kao i za sve druge, može pronaći lijek.

No, dok se konačno ne kapitulira pred prirodom, ili pak otkrije čaroban napitak za vječnu mladost, svakako je korisno pridržavati se savjeta koji nam mogu pomoći da što dulje i što bolje uživamo u punoći življenja. Zanemarimo li agresivne kirurške zahvate i terapije na bazi hormona, koje uz spektakularne rezultate mogu rezultirati i većim ili manjim negativnim posljedicama, svatko tko osjeća odgovornost prema svojemu tijelu, može mnoge korisne spoznaje s područja "anti-aging" medicine uspješno primijeniti u svojem svakodnevnom životu. Promjenom prehrambenih navika, fizičkom aktivnošću i kretanjem, relaksiranjem, pozitivnim razmišljanjem te adekvatnom kozmetičkom njegom, naša vanjštin te zdravstveni status, dakle biološka dob, može biti u znatnom raskoraku s našom kronološkom dobi.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije