Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Nikada niste prestari za dobar seksualni život

Nikada niste prestari za dobar seksualni život

Nikada niste prestari za dobar seksualni život
  • Objavljeno: Srijeda, 05.05.2010.
  • Broj pregleda: 6.861
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Kategorija: Treća dob

Seksualni život

Naravno, seks s godinama neće biti isti kao što je bio u mlađim godinama. Ali to ne znači da je seksualni život osuđen na to da bude loš ili razočaravajući. Naprotiv.

Zdravi pojedinci mogu ostati seksualno aktivni i zainteresirani za seks u sedamdesetim, osamdesetim, i devedesetim godinama. Neki fizičke promjene starenjem su neizbježne, to je istina, ali te promjene ne moraju utjecati na intimnost.

Činjenica je da ne postoji jedan "pravi" način za doživljavanje seksa. Način na koji izražavate svoju spolnost oblikuje individualnost i osobne okolnosti. Bilo da ste samac ili u vezi, bolestan ili zdrav, mlad ili star, mislite na svoju seksualnost kao na poseban dio sebe. Dopustite sebi slobodu da prilagodite svoj seksualni život potrebama i godinama.

Prvi korak u održavanju aktivnog, ispunjenog seksualnog života je prihvaćanje normalnih fizičkih promjena koje ćete vjerojatno doživjeti s godinama. Sljedeći korak je otvoren za izradu nekoliko jednostavnih prilagodbi.

Što očekivati

Postoji nekoliko promjena povezanih sa starenjem koje mogu utjecati na vaš seksualni život. I muškarci i žene doživljavaju promjene u svojim tijelima kako stare. Ali jeste li znali da na mnogo načina, starenje utječe na seksualnost u žena i muškaraca? Na primjer, nakon određene dobi, treba i muškarcima i ženama više vremena da se seksualno uzbude. Na taj način, ne brinući o promjenama tijela, razgovarajte s partnerom. On ili ona možda doživljava slično iskustvo.

Ipak, postoji nekoliko promjena koje su jedinstvene za muškarce ili jedinstvene na žene.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Ljubavna slagalica horoskopskih znakova

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije