Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Što boja očiju govori o vama?

Što boja očiju govori o vama?

Što boja očiju govori o vama?
  • Objavljeno: Četvrtak, 03.12.2015.
  • Broj pregleda: 1.368
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Tamno smeđe/crne oči

Osobe s tamno smeđim ili crnim očima su prirodni vođe. Zapravo, crne oči su jako rijetke. Okolina vas doživljava kao tajanstvene i misteriozne. Ako imate tamne oči, to znači da u svom tijelu imate više melanina. To znači da vaš mozak puno brže obrađuje nove informacije. Osobe s tamnim očima su vrlo često jako dobri sportaši i rijetko prekomjerno konzumiraju alkohol. Ako su vaše oči tamne, postoji velika vjerojatnost da ćete biti na visokom položaju.

Plave oči

Osobe s plavim očima su vrlo često neshvaćene. Njih okolina promatra kao osobe koje su slabe, nepovjerljive ili lako ukrotive. No, osobe s plavim očima imaju jaku fizičku i psihološku moć. Zapravo, žene s plavim očima puno lakše podnesu porod i imaju manji rizik od nastanka postporođajne depresije i anksioznosti. Jedno istraživanje znanstvenika iz Njemačke je pokazalo da su djeca s plavim očima manje otvorena prema okolini i boje se isprobavati nove stvari. S druge strane, osobe s plavim očima su vrlo često natjecateljski raspoložene i lako postaju egoistične.

Pročitajte najvažnije činjenice o očima i vidu.

Sive oči

Sive oči su zapravo varijacija plavih očiju. Svijetlo sive oči označavaju manju razinu melanina. Osobe s tamno sivim očima su vrlo uravnotežene, odlično vladaju sobom i kontroliraju svoje emocije. Ne podnose kritiku i okolina ih ne doživljava naročito ozbiljno. Osobe sa sivim očima svoje povjerenje ne daju lako i imaju mali krug prijatelja. Istovremeno su vrlo vjerne i stalo im je do ljudi.

Oči boje lješnjaka

To su oči koje mijenjaju boju i prilagođavaju se boji iz okoline. Jedan trenutak mogu biti zelene, a već drugi trenutak smeđe. Oči boje lješnjaka su vrlo rijetke i predstavljaju neovisnost, samopouzdanje i spontanost. Neke imaju više melanina nego druge pa tako i karakter osobe uvelike varira. Osobe s očima boje lješnjaka je jako teško pročitati, a neka istraživanja su pokazala da vrlo često imaju problema sa radom probavnog sustava.

Saznajte kako možete zaštititi svoje oči!

Smeđe oči

Osobe sa smeđim očima su smirene, samopouzdane i spremne za timski rad. Pune su poštovanja, vjerne i nježne, ali ne i submisivne. Osobe sa smeđim očima u pravilu manje spavaju. Njihov san je loše kvalitete pa se zbog toga i teže bude. To je jedan od razloga zašto su često razdražljive i tjeskobne.

Zelene oči

Osobe sa zelenim očima su privlačne i misteriozne. U jednom istraživanju su znanstvenici ustanovili da okolina smatra najprivlačnijima upravo osobe čije su oči zelene boje. To su dominantne, ali ne i otresite osobe. Spontane su, njihov idući korak nije lako predvidjeti, originalne su, kreativne i odlično funkcioniraju pod velikim pritiskom. Za razliku od osoba s plavim očima, osobe sa zelenim očima su nešto odlučnije i dominantnije. Osobe sa zelenim očima su temperamentne, ali ne i nagle. Lako ih je naljutiti, ali ta ljutnja ne traje dugo.

Provjerite imate li problema s očima i vidom!

Komentari

Najnovije

Najčitanije