Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

76 savjeta za vaše tijelo

76 savjeta za vaše tijelo

76 savjeta za vaše tijelo
  • Objavljeno: Utorak, 30.03.2010.
  • Broj pregleda: 6.132
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Upoznajte sebe

Saznajte od čega ste
Istraživanje objavljeno u International Journal of Obesity utvrdilo je da 25 do 30 posto mladih žena s normalnim BMI (19 - 25) još uvijek nosi prekomjerne tjelesne masti. Najlakši način da provjerite sastav tijela je bioelektrična impedancija, dostupna u mnogim dvoranama i liječničkim ordinacijama.

Upoznajte se s obiteljskom anamnezom
Ispitajte svoje rođake, bliže i dalje o njihovom zdravlju i problemima koje imaju.

Saznajte svoj rizik za rak
Nekoliko pitanja o vašoj osobnoj i obiteljskoj anamnezi i liječnik će moći preporučiti nekoliko testiranja, uz savjete o tome kako smanjiti rizik.

Koliki vam je kolesterol?
Provjeravajte razinu kolesterola svakih pet godina, s početkom u 20. godini. Ako je vaš ukupan zbroj ispod 200 mg/dL, s tim da je LDL (loš) kolesterol manji od 100 mg/dl i HDL (dobar) kolesterol 50 mg/dl ili više.

Izmjerite si puls
Ako je vaš puls niži, vaše srca ima manje posla (a to je dobra stvar). Izmjerite puls ujutro, kad ste najviše opušteni. Izmjerite broj otkucaja u 10 sekundi, a zatim ga pomnožite sa šest. Vaši broj mora biti između 60 i 80, čak i manje ako ste sportaš.

Upoznajte raspon struka i bokova
Najbolji test za predviđanje srčanih napada mogu biti proporcije struka i bokova. Izmjerite svoj struk na najmanjoj točki, a zatim izmjeriti kukove na najširoj točki. Podijelite prvi broj drugim: idealan omjer je 0,8 ili manji.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Pripremite tijelo za plažu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije