Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Cipele za udoban i lagan hod

Cipele za udoban i lagan hod

Cipele za udoban i lagan hod
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 10.03.2014.
  • Broj pregleda: 2.791
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Ako spadate među dame kojima visoka peta lijepo stoji ili muškarce koji nose cipele sa uskim i tijesnim kalupom, radi vašeg zdravlja priuštite ih samo u posebnim prilikama, za sve ostale prigode tu je obuća Mephisto.

Svjetski poznata francuska tvornica ženske i muške obuće MEPHISTO nudi suvremena i optimalna rješenja za doživljaj udobnosti. Međupotplat SOFTAIR, fleksibilan i mekan, prisutan u svakoj cipeli MEPHISTO, smanjuje udare od hodanja na apsolutni minimum. Time se štite Vaša stopala, zglobovi i kralježnica, uz zadržavanje pravilne higijene.

Obuća koja prati svaki Vaš korak. Neusporediva udobnost, savršeno pristajanje uz poznatu TEHNOLOGIJU SOFT-AIR, sve kako bi Vam se osigurao doživljaj mekoće i udobnosti hodanja: čak i nakon dugog dana još uvijek se osjećate odlično i imate puno energije u svojim MEPHISTO cipelama.

Mephisto nudi obuću od prirodne teleće kože koja vam omogućava vašim stopalima da dišu. Time sprječavate da se vaše stopalo znoji toliko koliko se znoji u obući napravljenoj od umjetnih materijala. Prednosti kožne obuće u odnosu na obuću izrađenu od umjetnih materijala je ta da kožna obuća zdravija za nošenje, diše, te tako omogućava i stopalu da diše, mekša je, elastičnija i bolje pristaje uz nogu nego obuća napravljena od umjetnih materijala.

Mephisto tvrdi da ne može svaka cipela odgovarati svakom stopalu, stoga Mephisto nudi savjete prilikom odabira, održavanja i higijene Vama najudobnije cipele.

Pravilno pristajanje

Za pravilnu pristajanje cipele, pobrinite se da imate dovoljno prostora oko prstiju. Vaši prsti bi trebali biti u mogućnosti svirati klavir, što znači da gore, dolje i bočno kretanje nije otežano.

Koža

Koža je "živi" organski materijal koji treba njegovati. Očistite, hraniti ju i štitite ju redovito pomoću sredstava za njegu. Uvijek slijedite upute za čišćenje i njegu obuće, i koristite pravi proizvod za pravu kožu. U protivnom, riskirate blokiranje pora i uništavanje prirodnog sjaja koji nudi koža vrhunske kvalitete. U  Mephistu postoji široka linija sredstava za njegu, kao i sprejeva za zaštitu od vlage i prljavština, te posebna sredstva za nubuck i antilop kožu, i još mnogo toga.

Jeste li znali? 

Eko-koža nije prirodna koža, to je koža koje je napravljena kemijskim putem i potrebno ju je izbjegavati radi zdravlja.

Isprobavanje cipela

Ukoliko niste 100% sigurni jeli vam obuća koju isprobavate dovoljno udobna, najbolji trenutak za isprobavanje obuće, je poslije podne. Kako dan napreduje noge su sve više otečene.

Uska stopala

Ako imate uska stopala, kupite cipele sa čičak trakom koje omogućuju čvršće podešavanje.

Za kraj još nekoliko savjeta za otklanjanje bolova u nogama.

Na izbor odgovarajuće visine pete kod cipela utječe tjelesna težina, visina, dužina, širina i oblik stopala, te tip držanja tijela i hoda. Kod cipela su, osim visine pete, važni i njen oblik i materijal. Peta koja u cipeli stoji skoro vodoravno, sprječava stopalo od klizanja naprijed, s tim da se smanji pritisak na prednji dio stopala. Peta i cipela bi trebali biti izrađeni od primjereno gibljivih i odgovarajućih debelih materijala. Za svakodnevno hodanje nosite cipele sa nižim petama. Redovno odstranjivanje noktiju, nošenje čarapa, vašim stopalima će donekle ublažiti napornu ulogu.

Primjereno niska peta na cipeli omogućava približno jednako opterećenje prednjeg dijela stopala i pete, a kod hodanja primjerenu gibljivost skočnog zgloba i funkcionalnost mišića potkoljenice i stopala. Stručnjaci su dokazali da "zdrava" peta treba biti 2 cm, dok peta visine 5 cm i više narušava te odnose, smanjuje opseg gibova u nogama, djeluje na držanje te skraćuje korak. Međutim, moda je neumoljiva.

Preporuka

Savjetujemo da, kada se cipele ne nose tj. da prilikom čuvanja ne budu pohranjene na vlažnom mjestu.

Putovanje

Kada putujete, provjerite jeste li ukloniti uloške iz svoje cipele preko noći (kad god je to moguće) i pustite ih da se osuše na zraku. Vaše cipele će se osjećati kao nove ujutro.

Uvezivanje cipele

Vežite cipele čvrsto u jutarnjim satima, te ih otpustite kao dan napreduje, kako bi se prilagodila na otečene noge kako dan ide dalje.

Izbjegavajte 100% pamuk ili vunene čarape

Izbjegavajte 100% pamuk ili vunene čarape ako dosta hodate ili putujete. Kombinacija smart vune i kvalitetnih sintetičkih vlakana su najbolje za sprječavanje vlage i čuvanje Vaših nogu i stopala kako bi bile suhe i udobne.

Komentari

Najnovije

Najčitanije