Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Higijena usne šupljine

Higijena usne šupljine

Higijena usne šupljine
  • Objavljeno: Petak, 16.07.2010.
  • Broj pregleda: 2.268
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Usna šupljina dom je za otprilike 50 milijuna bakterija koje se nazivaju i oralna flora. Loša prehrana (prije svega previše šećera) i nedovoljna higijena usne šupljine dovode do taloženja plaka koji u potpunosti obavija zube u obliku vrlo ljepljiva sloja (biofilma). Kiseline koje se talože ispod tog biofilma uništavaju zubnu caklinu i uzrokuju karijes. Bakterijski metabolički procesi također proizvode toksine koji uzrokuju upalu desni.

Za potpunu higijenu usne šupljine, koja izgleda zdravo i odiše svježinom potrebna su 3 koraka:

1. Korak - Reach Fresh Breath četkica

Listerine Reach Četkica za zube

Kao prvi korak u oralnoj higijeni omogućuje učinkovito čišćenje zubiju. Na poleđini glave četkice ima hrapavu površinu namjenjenu čišćenju jezika i uklanjanju bakterija koje su najčešći uzročnik lošeg zadaha.

Reach Dental Floss - Zubni konac2. Korak - Reach zubni konac s okusom mente

Kako bi odstranili ostatke hrane i bakterije koje se sakupljaju u područjima nedostupnima četkici koristite Reach zubni konac koji prilikom upotrebe pruža osvježavajući okus mente!

3. Korak - Listerine Coolmint tekućina za ispriranje usne šupljine

Za savršenu i potpunu oralnu higijenu tu je Listerine Coolmint tekućina za ispiranje usne šupljine koja u 30 sekundi uništava štetne bakterije koje izazivaju plak, upalu desnih i zubni karijes.

Poput bombe protiv bakterija djeluje u cijeloj usnoj šupljini i pravilnom upotrebom smanjuje taloženje plaka do 52%!

Komentari

Najnovije

Najčitanije