Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Iznenađujuće tajne restorana

Iznenađujuće tajne restorana

Iznenađujuće tajne restorana
  • Objavljeno: Subota, 16.06.2012.
  • Broj pregleda: 1.070
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kada jedete u restoranu ne biste se trebali brinuti o tome da izlažete svoje zdravlje riziku. Međutim, neki restorani, ne svi, predstavljaju upravo to - prijetnju vašem zdravlju. Otkrijte tajne velikog broja restorana koje ugrožavaju zdravlje.

Limuni prljavi kao pod

Veliki broj restorana ne pere limune. Oni stoje u kutijama u kojima su i došli sve dok se ne potroše, odnosno dok ne završe na vašem tanjuru. Znanstvenici su otkrili da od 5 restorana svih 5 ne peru limune, a na njima su pronašli razne bakterija.

Uvijek naručite limune sa strane i sami ih iscijedite, a pri tome pazite da limunov sok ne dodiruje limunovu koru. Drugo rješenje je da nikada ni ne naručujete limun.

Prljavi toalet znači i prljavu kuhinju

Iako se može činiti čudnim da povezujete kuhinju s toaletom, ali ta dva mjesta često dijele istu razinu čistoće. Ako u toaletu zahod i umivaonik nisu čisti, onda zamislite kako izgleda sudoper i radna ploča u kuhinji.

Nemojte jesti u restoranu u kojemu je kanta za smeće u toaletu više od pola puna jer to znači da nije redovito čišćena, a isto najvjerojatnije vrijedi i za kuhinju.

Specijalitet dana je najčešće loš izbor

Zaposlenici restorana znaju da će veliki broj ljudi naručiti specijalitet dana. Nažalost, specijalitet dana često je sve samo ne specijalitet. Specijaliteti su najčešće napravljeni od namirnica kojih se treba brzo riješiti. Vjerojatno nećete dobiti svježe meso, ribu, voće ili povrće.

Izbjegavajte naručivanje specijaliteta dana jer ćete za, vjerojatno istu cijenu, moći pojesti nešto što nije loše kvalitete.

Teletina je često samo svinjetina

Teletina je skuplja od svinjetina pa će restorani često pod teletinu poslužiti svinjetinu. Nakon što se meso obradi, začini i pripremi u umaku, samo stručnjak će moći prepoznati razliku.

Zatražite teletinu na žaru, nikada pohanu. Osim što je zdravije, lakše ćete procijeniti vrstu i kvalitetu mesa.

Hrana često nije visoke kvalitete

Istina je da koliko platite, toliko i dobijete, barem u većini slučajeva. Hrana koju jedete u restoranu često nije visoke kvalitete i puna je masti i škroba.

Ako ne želite jesti hranu niske kvalitete, češće naručite tjesteninu, rižu, povrće ili žitarice, a izbjegavajte meso.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije