Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Liječenje kristalima

Liječenje kristalima

Liječenje kristalima
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 12.01.2015.
  • Broj pregleda: 566
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Jeste li se ikada zapitali kakva je moć kristala? Jeste li znali da kristali imaju metafizičku moć liječenja? Prakticiranje određenih metoda liječenja pomoću kristala može pomoći u ublažavanju niza zdravstvenih problema.

Od davnog legendarnog izgubljenog grada Atlantide, preko drevnih Maja, hebrejskih civilizacija, uključujući i Daleki Istok i indijske kulture, kristali i drago kamenje su korišteni u vjerskim ritualima i kao potpora tjelesnom ozdravljenju.

Nikome još nije točno poznato na koji način kristali rade. No, kristali se ponašaju kao vodiči energije, zbog čega ih se može koristiti za fizičku i psihičku stimulaciju.

No, o korištenju kristala ne postoji dovoljan broj istraživanja pa se ne može sa sigurnošću reći da uistinu pomažu u ublažavanju ili liječenju određenih bolesti.

Stručnjaci tvrde da svaki kristal ima drugačije djelovanje. Crveni, žuti i narančasti kristali proizvode energiju. Plavi i tirkizni kristali iscjeljuju, a kristali boje lavande i ljubičasti kristali umiruju.

Ovdje je popis najčešće korištenih kristala i njihove navodne prednosti. Imajte na umu da ove tvrdnje nisu odobrene od strane znanstvenika.

Ametist

Koristi se za ublažavanje glavobolje, bolova u očima, zdravlje kože i kose, bolji rad hipofize, regulaciju šećera u krvi. Smanjuje negativnu energiju, smiruje ljutnju, nestrpljivost i noćne more.

Akvamarin

Poboljšava zdravlje srca, imunološkog sustava, limfnih čvorova, fleksibilnost, kreativnost, komunikaciju i koncentraciju. Oslobađa od tjeskobe, straha i nemira.

Karneol

Poboljšava rad krvožilnog sustava i bubrega, regulira apetit, raspoloženje, libido, razinu energije, ublažava menstrualne grčeve, artritis i probleme s radom gušterače.

Citrin

Pomaže u uklanjanju probavnih smetnji, poremećaja prehrane, ublažavanju alergija, potiče rad bubrega, jetre, mokraćnog sustava i crijeva. Pomaže u rješavanju problema, poboljšava pamćenje, koncentraciju i samopouzdanje. Ublažava tjeskobu, strah i depresiju.

Koral

Poboljšava rad mišića, srca, reproduktivnog sustava, štitnjače, metabolizma, kralježnice, potiče regeneraciju tkiva. Ne smiju ga koristiti osobe s visokim krvnim tlakom.

Dijamant

Jača samopouzdanje, povećava razinu energije, omogućava jasno razmišljanje i lakše rješavanje problema, potiče velikodušnost i duhovnost.

Esmerald

Poboljšava zdravlje dišnog sustava, srca, limfnih čvorova, regulira razinu šećera u krvi, olakšava porod. Ublažava simptome depresije i nesanicu.

Lapis

Smiruje anksioznost, nemir, nesanicu, poboljšava govor, sluh, regulira rad hipofize, umiruje upalu i bolove. Potiče intuiciju, kreativnost, organiziranost i smirenost.

Rubin

Pomaže u ublažavanju infekcija, regulaciji kolesterola, prevenciji krvnih ugrušaka, čisti krv, poboljšava cirkulaciju, rad hipofize, vitalnost, izdržljivost i snagu.

Safir

Ublažava upalu u tijelu, groznicu, opekline i pospješuje sluh. Poboljšava komunikaciju, intuiciju, smirenost i koncentraciju.

Komentari

Najnovije

Najčitanije