Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Najnoviji načini za sprječavanje gripe i prehlade

Najnoviji načini za sprječavanje gripe i prehlade

Najnoviji načini za sprječavanje gripe i prehlade
  • Objavljeno: Srijeda, 24.12.2014.
  • Broj pregleda: 360
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Činjenicu da trebate prati ruke ste vjerojatno čuli jako puno puta i ona je naravno istinita. Higijena je jako važna za jačanje imuniteta.

Problem je u tome što veliki broj ljudi, bez obzira na redovito pranje ruku, pati od gripe i prehlade, i to skoro svake sezone.

Donosimo vam najnovije savjete svjetskih stručnjaka pomoću kojih će ovo možda biti vaša najzdravija zima ikada.

Družite se

Vjerojatno mislite da je za vrijeme sezone gripe i prehlade najbolje ostati u udobnosti vlastitog doma, ali najnovija istraživanja pokazuju da to nije točno.

Druženje, naročito na svježem zraku, može smanjiti rizik od nastanka gripe i prehlade. Znanstvenici i dalje nisu sigurni u točan razlog, ali definitivno predlažu što češća druženja.

Jedite češnjak

Alicin, čudesni sastojak češnjaka, se uspješno bori protiv infekcija. Iako je neugodnog mirisa, kao i okusa, češnjak ima moćna ljekovita svojstva i dokazano jača imunitet.

Češnjak pojedite najviše 15 minuta od kada ga očistite jer može izgubiti svoja ljekovita svojstva. Ako niste ljubitelj češnjaka, počnite uzimati suplemente češnjaka.

Grgljajte vodu

Kada virus napadne, mora proći kroz sluz u grlu kako bi se proširio. Za virus to predstavlja veliki put, zbog čega se ne razbolite odmah nakon izlaganja virusima. To znači da imate dovoljno vremena uzvratiti. Jednostavno grgljajte vodu i isperite sluz u grlu.

Na taj način ćete isprati i virus koji se zadržao u sluzi. U istraživanju japanskih znanstvenika se pokazalo kako osobe, koje svakodnevno grgljaju vodu, imaju za čak 35% manji rizik od nastanka gripe i prehlade.

Peglajte svu odjeću

Peglanjem odjeću izlažete visokoj temperaturi, a nema boljeg načina za uništavanje bakterija i virusa. Peglajte svu odjeću, uključujući i ručnike, naročito ako je netko iz vaše obitelji bolestan.

Također peglajte šalove, rukavice i kape. Oni su najizloženiji virusima i bakterijama jer su neprestano u kontaktu s različitim površinama.

Smočite čarape

Smočite par čarapa hladnom vodom i obujte ih. Potom preko njih obujte suhe vunene čarape. Ovo je jedan od najboljih načina da spriječite nastanak gripe i prehlade.

Na taj način ćete potaknuti krv da cirkulira prema stopalima. Smanjit će se cirkulacija krvi na području glave, gdje se virusi prvo nakupljaju i na taj način će se usporiti njihovo širenje.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije