Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Oživite tijelo nakon blagdana

Oživite tijelo nakon blagdana

Oživite tijelo nakon blagdana
  • Objavljeno: Četvrtak, 01.01.2009.
  • Broj pregleda: 428
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Blagdani su vrijeme trpanja organizma hranom bogatim kalorijama, desertima koji debljaju i većom količinom alkohola. Do kraja blagdana ste umorni, još se prežderavate ostacima hrane i vaše iscrpljeno tijelo traži svaku dodatnu kaloriju koju može naći. Ove godine recite ne post-blagdanskom umoru, stresu i debljanju. Umjesto toga, primijenite ovaj mali detox program:

Hidratacija tijela: sav alkohol, kava, šampanjac... koje ste konzumirali za vrijeme blagdana su prilično dehidrirali vaše tijelo. Nakon blagdana, obavezno vašem tijelu osigurajte dovoljnu količinu obične vode svaki dan, ovisno o vašoj težini. Tekućinu možete nadoknaditi i preko voća i povrća.

Recite ne ostacima hrane: ljudi često više hrane pojedu nakon nego za vrijeme blagdana. Zamrznuti ostaci su jednostavni i brzi za pripremu, ali su vrlo nezdravi pa ih izbjegavajte.

Očistite vaš dom: nakon blagdana ste vjerojatno dobili na težini, a i vaš dom je sigurno u neredu. Vjerovali ili ne, možete izgubiti stotine kalorija čišćenjem vašeg doma nakon blagdana. Počistite sve sobe, obrišite prašinu, usišite, izbacite smeće, operite podove...

Jedite više voća i povrća: osim što vraćaju tekućinu vašem tijelu, pružaju puno više. Nakon stresnih blagdana, vašem tijelu nedostaju vitamini i podložno je prehladi i drugim bolestima. Voće i povrće su puni hranjivih sastojaka i vitamina koji će podići vaš imunitet i vratiti vam energiju.

Recite ne alkoholu: nakon blagdana vjerojatno vam je ostalo i dosta alkohola. Nemojte se predati iskušenju i alkoholom se rješavati post-blagdanskog stresa. Alkohol će vas još više dehidrirati, smanjiti vam imunitet, a osim toga sadrži i vrlo velik broj kalorija. Jednostavno maknite otvoreni alkohol na stranu ili ga izlijte ako ne može duže stajati, a neotvorene flaše sačuvajte za kasnije ili poklonite prijateljima.

Držite se ovih savjeta i brzo ćete vratiti energiju te ćete biti spremni za izazove u novoj godini.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Pripremite tijelo za plažu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije