Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Ponovno u pokretu sa SynoTabs®

Ponovno u pokretu sa SynoTabs®

Ponovno u pokretu sa SynoTabs®
  • Objavljeno: Srijeda, 01.02.2012.
  • Broj pregleda: 1.016
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Tijekom života sustav organa za kretanje podnosi neprekidne napore i troši se, pri čemu su najvećem stresu podvrgnuti kosti i zglobovi.

Ljudsko tijelo ima više od 100 zglobova, čije artikulacijske površine oblaže osjetljivi sloj hrskavice. Kontinuirano stanjivanje i/ili oštećivanje hrskavice dovodi do degenerativnih promjena u zglobu praćenih upalom i bolovima. Osteoartritis ili jednostavno artroza degenerativna je bolest zglobova koja čini gotovo polovicu svih vrsta artritisa. Najčešće je posrijedi sekundarni osteoartritis, koji počinje degenerativnim promjenama hrskavice nakon četrdesete godine života, pa tako najčešće pogađa ljude srednje i starije životne dobi, češće žene nego muškarce. Iako proces zahvaća sve sinovijalne zglobove tijela, najčešće lokalizacije su zglobovi koljena, šaka i kukovi.

Brojni su uzročnici razvoja osteoartritisa. Iako među rizične činitelje ubrajamo i godine, istraživanja su pokazala da osteoartritis nije neizbježan dio starenja. Tako pretilost može dovesti do njegova razvoja u koljenom zglobu. Povećan rizik imaju i osobe sa sportskim ozljedama ili ozljedama na poslu. Određenu ulogu u razvoju ima i genetika, osobito osteoartritisa u rukama. Naime, osteoartritis je multifaktorijalna bolest zgloba koja nastaje kao rezultat mehaničkih i bioloških zbivanja koja destabiliziraju normalnu funkciju hrskavičnih stanica, pregradnju hrskavice, izvanstaničnog matriksa i područja kosti ispod hrskavice.

Osteoartritis je jedan od najčešćih medicinskih problema u svijetu i glavni razlog za izgubljeno radno vrijeme i ozbiljan gubitak radne sposobnosti.
 
Dok su zdravi i pravilno funkcioniraju, zglobovi osiguravaju bezbolne pokrete. No, kad se pojave početni simptomi kao znakovi trošenja zglobova, poput boli pri kretanju, otoka i zategnutosti mišića, potrebno je poduzeti određene korake za njihovo jačanje. Dobro djeluje i rana, kontinuirana nadopuna hranjivih tvari koje jačaju hrskavicu i kosti.

Potpora prirodnoj funkciji zgloba

Čak i ako se hrskavično tkivo ne regenerira, funkcija hrskavice i kosti može se poboljšati opskrbom hranjivim tvarima.

SynoTabs® tablete potiču prirodnu funkciju zglobova i pomažu u borbi protiv postupnog propadanja hrskavice u zglobovima, zahvaljujući pomno odabranoj i jedinstvenoj kombinaciji hranjivih tvari važnih za zglobove i vitalnih tvari prijeko potrebnih za zglobnu hrskavicu i kosti.

U SynoTabs® tabletama nalaze se dva najvažnija osnovna sastojka za zdravo funkcioniranje zglobova - glukozamin i hondroitin-sulfat - u kombinaciji s visokokvalitetnim kompleksom vitamina i minerala, što hrskavici i kostima pruža dodatnu podršku i zaštitu.

Aktivni sastojci SynoTabs® tableta

  • Glukozamin - aminošećer koji proizvodi ljudsko tijelo, a osnovni je sastavni dio zglobne hrskavice i zglobne tekućine.
  • Hondroitin-sulfat - zajedno s glukozaminom ojačava i održava hrskavično tkivo. Zbog njegova velikog kapaciteta pohranjivanja vode, važan je i za elastičnost, a time i za zdravlje hrskavice.
  • Kalcij - mineral koji je odgovoran za održavanje strukture i čvrstoće kostiju.
  • Mangan - kao kofaktor određenih enzima, ima važnu funkciju u vezivnom tkivu i zglobovima.
  • Vitamin C - jača obrambeni sustav i štiti potporno tkivo zgloba i zglob od upalnih procesa.
  • Vitamin D - potiče resorpciju kalcija u tkivu, ima pozitivan učinak na koštanu strukturu, što posljedično jača zglobove.

Kako bi jamčili pozitivno djelovanje, SynoTabs® tablete trebaju se uzimati redovito najmanje tri mjeseca. Održavanje prirodne funkcije zglobova SynoTabs® kombinacijom važan je doprinos za fizičko zdravlje, pokretljivost i kvalitetu života.

OKTAL PHARMA d.o.o.
Utinjska 40, 10020 Zagreb
tel: +385 1 6595 765
fax: +385 1 6595 700
mob: +385 91 3707 034
www.oktal-pharma.hr
www.vasezdravlje.com

Komentari

Najnovije

Najčitanije