Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Probava

Probava

Probava
  • Objavljeno: Srijeda, 17.12.2008.
  • Broj pregleda: 9.400
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Problemi s probavom

Sve što uđe u naša usta mora proći put od devet metara koliko je u prosjeku dugačak naš probavni trakt. To putovanje može biti lako, ugodno i neprimjetno, a može biti neugodno, sporo i bolno. Zavisi sve od vas! Vaša je hrana, vaše gorivo, ono ste što jedete!

Svaki četvrti čovjek najmanje jednom ili dva puta tjedno ima probavne tegobe. Ta brojka je u stalnom porastu. Ipak, probava i tegobe vezane za nju su jedna od onih stvari koje ljudi ne shvaćaju ozbiljno, često ih zanemaruju, ponekad kriju i misle da će same od sebe nestati.

A najčešće se dogodi suprotno, male tegobe, koje uz malo volje, promjenu loših navika, uzimanje dodataka prehrani moguće riješiti relativno jednostavno i bezbolno, postaju ozbiljni zdravstveni problemi koje je bez liječničke pomoći nemoguće riješiti.

A ponekad su, nažalost i liječnici nemoćni. Ono smo što jedemo. Kako se odnosimo prema svom tijelu, tako nas ono služi. Budite pošteni prema sebi i recite kako se osjećate nakon dobrog, zdravog i ukusnog obroka, po mogućnosti u dobrom društvu, a kako nakon čokoladice, lisnatog peciva, komada pizze ili sličnih kvazi obroka za kojima obično posežemo u nedostatku vremena, u prolazu, na putovanjima.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Pripremite tijelo za plažu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije