Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Probioticima do zdravlja

Probioticima do zdravlja

Probioticima do zdravlja
  • Objavljeno: Srijeda, 05.06.2013.
  • Broj pregleda: 155
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

"Mikroorganizmi su svugdje. Mikroorganizmi su svemoćni. Mikroorganizmi će imati posljednju riječ." Ova Pasteurova misao rodila se dok je proučavao bakterije. Doista, bakterije žive svuda - u zraku, zemlji, vodi, u drugim živim organizmima, na snježnim prostranstvima i u termalnim vrelima. Nije ni čudo, jer imaju izrazito važnu ulogu u kruženju tvari u prirodi s obzirom na to da sudjeluju u razgradnji uginule organske tvari, i u tom procesu imaju posljednju riječ.

Sigurno vam se do sada barem jednom dogodilo da su vam, dok ste uzimali antibiotike, liječnik ili magistra u ljekarni  savjetovali da obavezno uzmete i neki probiotik kako vam antibiotici ne bi uništili crijevnu mikrofloru. Osim antibiotika, na crijevnu mikrofloru negativno utječu i stresne situacije kojima je izložen organizam,  ili kad prehranu odlikuje visok unos zasićenih masnoća, crvenog mesa, namirnica bogatih transmasnim kiselinama i nizak unos prehrambenih vlakana i drugih vrijednih nutrijenata, što su zapravo karakteristike tzv. zapadnjačke prehrane (nažalost i karakteristike svakodnevne prehrane sve većeg broja Hrvata). 

Stoga bi dodatni unos "dobrih" bakterija, bilo putem hrane ili dodataka prehrani, mogao biti od velike koristi za mnoge ljude koji žive "zapadnjačkim" stilom i u gotovo sterilnom okruženju, što prema brojnim autoritetima također djeluje nepovoljno na našu mikrofloru.

Zanimljiv je podatak prema kojem je unos blagotvornih bakterija danas milijun puta manji nego što je bio u kameno doba. Uzimajući u obzir da bakterije dokazano imaju vrlo važnu ulogu u održavanju zdravlja organizma, uključujući stimulaciju imunološkog sustava, prevenciju naseljavanja patogenih mikroorganizama i stvaranje nutrijenata za sluznicu, takva evolucijska promjena za čovjeka velik je nedostatak.

Na temelju istraživanja identificirani su određeni probiotički sojevi kojima su dokazani konkretni povoljni učinci na zdravlje čovjeka. Tako blagodati redovita unosa probiotika obuhvaćaju povoljan učinak na imunološki sustav, poboljšanje integriteta crijevne sluznice, smanjenu učestalost i trajanje crijevnih infekcija, utjecaj na alergijski odgovor i općenito povoljan učinak na probavu. Najčešće korišteni probiotički sojevi istraženi su u brojnim znanstvenim studijama, posebice kod prevencije i ublažavanja nuspojava izazvanih terapijom antibioticima, putničkih proljeva i utjecaja na regulaciju probave. Usto, znanstveno je dokazano da su probiotički pripravci koji u sebi sadrže više sojeva učinkovitiji od onih koji imaju jedan ili dva soja probiotičkih bakterija.

Bio-Kult iz Oktal Pharme je probiotički pripravak nove generacije koji, u usporedbi sa  svim probioticima prisutnim na policama naših ljekarni, sadrži najviše, odnosno čak 14 različitih probiotičkih sojeva. Oni su u svakoj kapsuli  prisutni u iznimno visokoj koncentraciji. Raznoliki sojevi u Bio-Kultu djeluju  u skladnoj sinergiji, i dopiru do mnogih područja u crijevima.

Bio-Kult je posebno formuliran kao pomoć u održavanje zdravoga probavnog i imunološkog sustava, ali i kod raznih probavnih smetnji. Bio-Kult je pogodan za osobe sa sindromom iritabilnog crijeva i upalnim bolestima crijeva. Uzmite ga kada uzimate antibiotike jer će oni uzrokovati proljev  a uz pomoć Bio-Kulta ponovno će se uravnotežiti zdrava mikroflora u crijevima. Ovaj probiotički pripravak pomaže i kod probavnih tegoba na putovanjima.

Bio-Kult je dostupan u ljekarnama u pakiranjima od 30 i 60 kapsula.

Uz onu izreku da "ljubav ide kroz želudac..." možda možemo reći da i zdravlje ide tim istim putem!

OKTAL PHARMA d.o.o.
Utinjska 40, 10020 Zagreb
tel: +385 1 6595 765
fax: +385 1 6595 700
www.oktal-pharma.hr
www.vasezdravlje.com

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije