Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Razmazite se uz eterična ulja

Razmazite se uz eterična ulja

Razmazite se uz eterična ulja
  • Objavljeno: Subota, 07.05.2011.
  • Broj pregleda: 2.534
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Eterična ulja se koriste u aromaterapiji jer vrlo brzo mirisi dođu do naših osjetila i signaliziraju našem živčanom sustavu da se opusti i smanji stres. Neka eterična ulja imaju antiseptična i antibakterijska svojstva tako da su od velike koristiti u liječenju virusnih infekcija.

Ova eterična ulja imaju nevjerojatan učinak na um i tijelo, pa ako niste probali aromaterapiju, svakako biste trebali pokušati. Koristite omiljena eterična ulja ili ih kombinirajte kako biste dobili potpuno nove mirise.


Cedrovina

Ulje se preporuča za kožne probleme poput akni i osipa. Ulje pomaže osloboditi od svraba i djeluje kao antiseptik, sedativ i diuretik. Ima smirujući učinak na um i pomaže smanjiti napetosti u tijelu.

Kamilica

Eterično ulje kamilice je izvađeno iz cvjetova kamilice kroz destilaciju vodenom parom. Ovo ulje ima antiseptična, analgetska i antibakterijska svojstva. Koristi se za liječenje akni, probavnih problema i problema s kožom. Ulje kamilice ima smirujući učinak i uklanja anksioznost. Ulje je slatko i ima voćni miris.

Lavanda

Eterično ulje lavande se dobiva iz cvjetova lavande destilacijom vodenom parom. To je slatki, cvjetni miris koji smiruje i osvježava. Koristi se za liječenje nesanice, stresa, kožnih bolesti, opekotina, peruti i respiratornih problema.

Čajevac

Ulje ima jak miris i koristi se za opuštanje tijela. Jača imunološki sustav i djeluje antibakterijski. Također se koristi za kontrolu i rješavanje kožnih problema, ogrebotina i ugriza insekata.

Ružmarina

Osvježavajućeg mirisa, ima antiseptička, antireumatska i analgetska svojstva. Koristi se za poticanje i buđenje uma, za ublažavanje opekotina, umora, reume, prehlade, rana i celulita.

Sandalovina

Sandalovina ima suptilan miris egzotike. To je antiseptik, diuretik, analgetik i antireumatik. Koristi se za liječenje upale grla, infekcija, problema s kožom i ekcema. Sandalovina ima umirujući učinak na um, smanjuje napetost, stres i anksioznost.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za sigurno izlaganje suncu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije