Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Što umorne oči govore o stanju vaše duše i tijela?

Što umorne oči govore o stanju vaše duše i tijela?

Što umorne oči govore o stanju vaše duše i tijela?
  • Objavljeno: Utorak, 07.10.2014.
  • Broj pregleda: 8.519
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Preko očiju primamo oko 90 % svih vanjskih utjecaja, što govori dovoljno o važnosti osjeta vida za čovjeka. Ubrzan životni tempo, svakodnevno višesatno gledanje u monitore na poslu, večernje opuštanje uz gledanje filmova na televiziji, neispavanost - sve to vodi ka isušivanju oka odnosno dojmu umornih očiju.

Kad su oči umorne najčešće imamo osjećaj klonulosti u cijelom tijelu, osjećamo se iscrpljeno i umorno. Kako bismo izbjegli ove simptome trebali biste češće raditi pauze i mijenjati fokus Vašeg pogleda.

Kad osjetite umor u očima, počnite brzo treptati kapcima i zatvorite na kratko oči. Treptanjem opuštamo mišiće oka, a samo oko se na taj način vlaži i umanjuje osjećaj suhoće. Dobra osvijetljenost prostorije u kojoj čitate ili radite na računalu pomoći će da izbjegnete simptome suhog umornog oka.

Pobrinite se da dovoljno spavate i na taj način odmarate organe vida, a preko dana izlazite što češće na čisti zrak i izbjegavajte dugotrajan boravak u zatvorenim prostorijama bez dotoka svježeg zraka. Unosite u organizam što više voća i povrća, a ispijanje zelenog čaja, također  će Vam pomoći u otklanjanju problema s očima.

Osobe koje nose kontaktne leće češće će osjetiti probleme umornog i suhog oka nego drugi.

Kad osjetite simptome, posegnite za brzim i jednostavnim rješenjem BlinkTM contacts kapi za oči.

BlinkTM contacts kapi za oči nova su generacija umjetnih suza koja nudi dugotrajno rješenje za brzo uklanjanje simptoma suhog i umornog oka koje stručnjaci najčešće preporučuju.

Posebno formulirane za nositelje kontaktnih leća, ove nježne i izrazito učinkovite kapi za oči opuštaju i osvježavaju suhe i umorne oči. Pogodne su za sve vrste kontaktnih leća i mogu se koristiti bez prethodnog vađenja leća iz očiju.

Zbog izrazito blage formule mogu se koristiti svakodnevno, više puta na dan.

UPUTE ZA UPORABU:

  • Staviti jednu do dvije kapi u oko.
  • Trepnuti nekoliko puta kako bi se oko ispralo.
  • Mogu se upotrijebiti onoliko često koliko je potrebno.
  • Ne treba vaditi leće iz očiju prije kapanja.
  • Za dodatno olakšanje kapnuti jednu do dvije kapi na svaku leću prije stavljanja u oko.
  • Za sve vrste kontaktnih leća.

BlinkTM umjetne suze su marka proizvoda za njegu očiju koju stručnjaci najčešće preporučuju.

Komentari

Najnovije

Najčitanije