Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

U 2011. se pretvorite u leptira

U 2011. se pretvorite u leptira

U 2011. se pretvorite u leptira
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 27.12.2010.
  • Broj pregleda: 1.253
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Vrijeme je novogodišnjih odluka. I dok su ponekad nejasni pojmovi poput „izgubit ću višak kilograma" ili „više ću vježbati" sasvim u redu, uvijek vam nešto nedostaje kako bi preobrazba u leptira potpuno uspjela. Ako ste u potrazi za idejama kako biti leptir, imamo neke prijedloge.

Pronađite svoj sport

Ne samo da će vam ovo pomoći izgubiti tih par kilograma viška, pretvorit će vas u poletnu osobu, energičnu malu pčelicu. I nakon što pronađete aktivnost koja će probuditi strast, umjesto bezumnog tumaranja u teretani, pronalaženje vremena za vježbanje će biti puno lakše.

Dovedite financije u red

To nije zabavna tema, ali važno je znati gdje novac ide i kako možete uštedjeti. To će također smanjiti stres kada će doći do većih neočekivanih troškova ili ćete taj novac moći iskoristiti na neko lijepo putovanje.

Prihvatite svoje poroke

Savršeni ljudi su dosadni i kako se ispostavilo, neki od najčešćih poroka su zapravo dobri za vas u umjerenim količinama. Tamna čokolada, piće poslije posla ili jutarnja šalica kave su samo neke od stvari u kojima možete uživati.

Smijte se više

Smijeh kada ste pod stresom ili tužni može odmah poboljšati vaše raspoloženje. Neke studije su pokazale stvarne fizičke prednosti smijanja. Zašto da to propustite? Pozovite prijatelje, pogledajte film ili pročitajte zabavnu knjigu.

Nađite si hobi

Pri tome ne mislimo na tračanje s prijateljicama. Nađite nešto što vas zanima, što ste željeli već dugo isprobati, a niste imali vremena. Svi smo zaposleni i živimo jako brzo, ali život je samo jedan. Iskoristite to!

Odmorite se

Lakše je reći nego to i učiniti. Ako vam partner hrče, ne možete spavati od okolišne buke ili samo imate običnu nesanicu, riješite problem. Pitajte partnera bi li mogao otkriti uzrok hrkanja, pronađite način da utišate buku ili razgovarajte sa svojim liječnikom o svojim problemima sa spavanjem.

Počnite raditi na zdravijoj prehrani

Držite male zdrave međuobroke u blizini kako bi izbjegli napadaje gladi koji često vode do lošeg odabira. Uživat ćete u prednostima zdrave prehrane kao što je ljepša koža, zubi i kosa, zdraviji probavni sustav, te ćete smanjiti upalne bolesti.

U tu svrhu, počnite planirati obroke

Trošenje sata planiranja jednom tjedno uštedjet će vam novac, vrijeme i zdravlje. Ako isplanirate obroke i kupite namirnice za te obroke, bit će vam puno jednostavnije pridržavati se te odluke, sve ćete već imati u frižideru za zdravi obrok.

Počastite se masažom, frizurom ili kozmetičkim tretmanom

To nije povezano sa zdravstvenim problemima, ali bolje ćete se osjećati. Priuštite si ponekad malo luksuza, neprestano radite i nemate vremena za sebe. Počastite se, zaslužili ste.

Upravljajte svojim raspoloženjima

Ako se ne liječe, depresija i bipolarni poremećaj mogu izazvati cijeli niz zdravstvenih problema, a život je jednostavno prekratak da živite jadno. Ako trebate lijekove, terapiju ili kombinaciju jednog i drugog, pokrenite se i počnite brinuti za sebe. Nećete vjerovati koliko bolji život može postati.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije