Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Za zdrave i čiste zube cijeloga života - Curaprox CPS međuzubne četkice

Za zdrave i čiste zube cijeloga života - Curaprox CPS međuzubne četkice

Za zdrave i čiste zube cijeloga života - Curaprox CPS međuzubne četkice
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 09.02.2015.
  • Broj pregleda: 49
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Želite li imati zdrave zube i desni, morate se pobrinuti da svakodnevno temeljito očistite zubne naslage na svakoj plohi svakog zuba. Tu rečenicu smo zasigurno čuli puno puta u životu i na prvi pogled, zvuči dosadno. Danas, napretkom znanja i sredstava za održavanje oralne higijene, svakodnevno čišćenje zuba može postati zabavno.

Ako koristite isključivo četkicu za zube, morate znati da je za pravilnu i učinkovitu svakodnevnu oralnu higijenu potrebna i međuzubna četkica, jer svaki zub u našim ustima ima pet ploha. Tu činjenicu često zaboravljamo, kao i to da zubna četkica može očistiti samo njegove tri plohe, zbog čega čak 40% površine zuba ostaje neočišćeno i može doći do razvoja upale desni (gingivitisa).

Najčešće bolesti u usnoj šupljini su karijes i upala desni (tj. gingivitis). Njihov glavni uzročnik su bakterije nastanjene u mekim zubnim naslagama (plaku) koje se nakupljaju i stoje neočišćene u rubu desni ili prostorima između dva zuba: međuzubnim prostorima. Upalu desni najčešće ćemo primijetiti kada one počnu krvariti. Znak krvarenja moramo shvatiti kao upozorenje, jer zdrave desni ne krvare. Brza reakcija je iznimno bitna. Svakodnevnim čišćenjem međuzubnog prostora uz pomoć međuzubne četkice osigurat ćete zdravlje svojim zubima i desnima.

Zvuči možda komplicirano, ali to zaista nije tako. Jednom kada uključite međuzubne četkice u svoju svakodnevnu rutinu čišćenja zuba, vidjet ćete vrlo brzo pozitivne promjene na svojim zubima.

Budući da je svaki međuzubni prostor različit, jako je važno znati izabrati ispravne veličine međuzubne četkice za vaše zube. Određivanje odgovarajuće veličine Vaših međuzubnih prostora s posebnom Curaprox IAP sondom prepustite doktoru dentalne medicine kojeg posjećujete ili procijenite veličinu sami uz pomoć Curaprox putnog kompleta međuzubnih četkica CPS 457.

Idealna četkica za pojedini međuzubni prostor je ona koju možete bez ikakvog jačeg pritiska, jednostavno i bez osjećaja boli, uvesti u međuzubni prostor. Zapamtite: dovoljan je samo jedan potez unutra - jednom van!

Početak upotrebe

Ako se s međuzubnom četkicom susrećete po prvi puta, potrebno je znati da je velika vjerojatnost da će prilikom korištenja četkice desni malo krvariti. I to je sasvim normalno. Krvarenje je znak upale desni i nakon nekoliko dana redovitog korištenja će prestati, budući da ćete s međuzubnom četkicom odstraniti uzrok krvarenja desni (nakupljen zubni plak između zuba). Ako krvarenje ne prestane nakon nekoliko dana, svakako se posavjetujte sa svojim doktorom dentalne medicine.

Nakon 10 - 14 dana redovite uporabe međuzubne četkice postići ćete uspjeh - međuzubni prostori će biti čisti i zdravi, a desni više neće biti nabrekle zbog upale i neće krvariti.

Za učinkovito čišćenje međuzubnih prostora i u potpunosti čiste zube i desni preporučujemo CURAPROX CPS "prime" međuzubne četkice.

Zašto Curaprox CPS međuzubne četkice?

  • Sadrže tanku i iznimno čvrstu žičanu jezgru, koja omogućuje jednostavniji ulaz u međuzubni prostor i koja neće puknuti prilikom ulaska u prostor
  • Odlikuju ih gipka, duga i tanka vlakna, kako bi se u cijelosti ispunio međuzubni prostor
  • Dostupne su u pet veličina, jer su svi međuzubni prostori različite veličine
  • Sigurne su za uporabu, s iznimno mekanim vlaknima, kako bi se izbjeglo oštećenje desni

Kako čistiti s međuzubnom četkicom Curaprox CPS „prime"?

Dovoljno je s međuzubnom četkicom ostvariti samo malen pritisak prilikom ulaska u međuzubni prostor i potom je izvaditi. Nikada ne gurajte četkicu u međuzubni prostor na silu, jer na taj način možete oštetiti svoje desni.

1. Pronađite odgovarajuću veličinu međuzubne četkice za svaki međuzubni prostor.

Postavite međuzubnu četkicu na ulaz u međuzubni prostor. Potražite idealan kut koji omogućuje ulaz bez jakog pritiska i potom nježno uvedite četkicu do polovice međuzubnog prostora.

2. Potom četkicu malo nagnite prema desnima, ali ne prema naprijed

3. Četkicu nježno potisnite do kraja i potom je izvucite. Očišćeno!

Nakon čišćenja međuzubnog prostora,  međuzubnu četkicu isplahnite pod tekućom vodom i pustite da se osuši. Mijenjate je samo kada se njezina vlakna tako deformiraju da s njima ne možete učinkovito očistiti međuzubni prostor.

Curaprox CPS "prime" međuzubne četkice možete kupiti u Müller drogerijama, odabranim ljekarnama i putem webshopa www.zdrav-osmijeh.com.

Komentari

Najnovije

Najčitanije