Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

8 stvari koje sigurno niste znali o vagini!

8 stvari koje sigurno niste znali o vagini!

8 stvari koje sigurno niste znali o vagini!
  • Objavljeno: Subota, 21.05.2016.
  • Broj pregleda: 1.682
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Vagina je jedan od najfascinantnijih i impresivnijih dijelova tijela. Velika je vjerojatnost da na temu vagine imate više pitanja nego odgovora.

Stidne dlake ne nastavljaju rasti

Stidne dlake nisu dio vagine, ali sudjeluju u njezinoj zaštiti. Imaju svoj ciklus rasta koji se mijenja između menstruacija. Rastu sporije od dlaka na području glave ili pazuha i imaju ciklus odmora. To znači da stidne dlake rastu samo do određene dužine.

Svrab ne mora nužno značiti gljivičnu infekciju

Samo mala neravnoteža ili podražaj je dovoljan da osjetite svrab i iritacije. To može biti uska odjeća, urasla dlaka ili deterdžent za pranje rublja. Iscjedak može označavati različite vrste vaginalnih infekcija, kao što su bakterijska vaginoza ili spolno prenosive bolesti.

Provjerite što je normalno, a što nije kada je u pitanju vaša vagina!

Klitoris ima najviše živčanih završetaka

Ženski orgazam je puno intenzivniji od muškog orgazma, a sve zahvaljujući klitorisu. U klitorisu se nalazi oko 8000 živčanih završetaka, dok u penisu tek 4000.

Veličina vagine je potpuno prilagodljiva

Vagina se rasteže iz različitih razloga, kao što su seks ili porod. No, ne ostaje te veličine. Nakon toga poprima svoju uobičajenu veličinu, baš poput elastične trake. Neke osobe vjeruju u mitove da se vagina nakon nekog vremena u potpunosti rastegne, ali to nije istina.

Postoji više vrsta orgazma

Ženski orgazmi su klasificirani na sljedeće načine: orgazam postignuti stimulacijom G – točke, stimulacijom klitorisa i vaginalni orgazam. Istovremeno možete doživjeti nekoliko različitih orgazama.

Istražite iznenađujući činjenice o orgazmu!

Prehrana utječe na miris vagine

Jaki začini, češnjak, luk i kava mogu utjecati na vaginalni miris, ali i ne moraju. Ako ste primijetili neugodan vaginalni miris, smanjite unos ovih namirnica. Ako je miris i dalje neugodan, svakako se obratite ginekologu jer je moguće da je u pitanju neka infekcija.

Vagina se sama čisti

Iscjedak je kombinacija vode, bakterija i vaginalnih stanica. Otpuštanje iscjetka je jedan od načina pomoću kojih se vagina čisti. Istraživanja su pokazala da nije potrebno koristiti kozmetičke proizvode za intimnu higijenu jer većina njih negativno utječe na pH vrijednost i povećava rizik od nastanka gljivične infekcije. Drugim riječima, intimnu higijenu je dovoljno održavati samom vodom ili blagim sapunima koji ne narušavaju pH vrijednost.

Provjerite radi li se o gljivičnoj infekciji ili je u pitanju nešto drugo!

Ne postoji nešto kao „normalna vagina“

Svaka žena izgleda drugačije i izgled vagine je kod svake žene drugačije. Prestanite brinuti oko toga kako izgleda vaša vagina. Prestanite tražiti nesavršenosti, prihvatite i zavolite svoje tijelo.

Komentari

Najnovije

Najčitanije