Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Održite grudi zdravima

Održite grudi zdravima

Održite grudi zdravima
  • Objavljeno: Petak, 20.03.2009.
  • Broj pregleda: 478
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Ne postoji dio na tijelu kojemu žene pridavaju više pozornosti od svojih grudi - njihova veličina, oblik, rizik od raka - sve to nijednu ženu ne ostavlja ravnodušnom. Pročitajte kako možete grudi održavati što zdravijima i vitalnijima.

Izbjegavajte yo-yo dijete

Svaki put kada se udebljate a zatim skinete kilograme, na grudima dobijete strije kojih ćete se sve teže i teže rješiti, kaže Shirley Archer profesorica za zdravlje i fitness na Sveučilištu Stanford.

Napravite povijest bolesti svoje obitelji

Čak i ako u vašoj užoj obitelji nema oboljelih od raka dojke, još uvijek možete biti izložen riziku.

Zato napravite povijest bolesti svoje uže i šire obitelji kako biste znali od čega bi se u budućnosti mogli razboljeti, smatra Julia Smith, direktorica njujorškog Instituta za rak dojke i prevenciju.

Krećite se

Nemate vremena za vježbanje? Istraživanja su pokazala da čak i 10-minutno hodanje dnevno smanjuje rizik od dobivanja raka. Istraživanje koje je provelo Sveučilište u Kaliforniji 2005. godine pokazalo je kako žene koje vježbaju 1.3 asati tjedno smanjuju opasnost od dobivanja raka i do 20 posto.

Koristite kremu za sunčanje

Zaštitite svoje grudi od sunca i znakova starenja redovnim nanošenjem kreme za sunčanje u toplijim razdobljima godine.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za sigurno izlaganje suncu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije