Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Ovo su znakovi koji otkrivaju hormonalnu neravnotežu

Ovo su znakovi koji otkrivaju hormonalnu neravnotežu

Ovo su znakovi koji otkrivaju hormonalnu neravnotežu
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 12.10.2015.
  • Broj pregleda: 344
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Pripazite na znakove koje vam šalje organizam i nikako nemojte ignorirati hormonalne promjene. Čak i male hormonalne promjene mogu značajno utjecati na rad organizma. Ako patite od tri ili više simptoma u razdoblju od mjesec dana ili više, obavezno potražite pomoć vašeg liječnika.

Saznajte sve o starenju i hormonalnim promjenama.

Kroničan umor

Ujutro se jedva ustanete iz kreveta, a nakon posla se samo želite zavući pod dekicu mrtvi umorni? Konstantan umor može biti jasan znak promjene razine hormona u organizmu. Ako primijetite promjene po pitanju nivoa energije, obavezno potražite stručno mišljenje. Umor može uzrokovati štitnjača, inzulin, estrogen, progesteron i hormoni nadbubrežne žlijezde, piše prevention.com.

Debljanje

Nagle promjene težine mogu ukazivati na hormonalnu neravnotežu. Debljanje u trbuhu ili rukama može biti znak inzulinske rezistencije. Debljanje u području grudi često je povezano s poremećajem razine estrogena, a nakupljanje kilograma u bokovima i bedrima može biti vezano uz poremećaj rada štitnjače.

Česte promjene raspoloženja

Anksioznost i depresija mogu biti pokazatelji da nam organizam nije u ravnoteži, da je pun toksina, pod stresom i da mu ne pružate ono što mu treba. Ako i vaši najbliži primjećuju stalne promjene raspoloženja, to zasigurno nije samo posljedica lošeg dana na poslu ili prometne gužve koja vas je razbjesnila!

Pročitajte koji se hormoni svaki mjesec poigravaju s vama.

Opadanje kose

Kosa puno govori o zdravlju. Promjene u gustoći kose ili teksture, gubitak kose pokazatelji su poremećaja hormona. Gubitak kose na kruni glave može biti znak poremećaja rada štitnjače, a opadanje kose na sljepoočnicama često posljednica niske razine progesterona ili estrogena.

Nesanica

Hormonalna neravnoteža direktno utiče na san, a nesanica pogoršava zdravlje cjelokupnog organizma.

Pročitajte koji su još simptomi hormonalne neravnoteže.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Poboljšajte zdravlje štitnjače

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije