Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Pomlađivanje vagine

Pomlađivanje vagine

Pomlađivanje vagine
  • Objavljeno: Utorak, 21.04.2009.
  • Broj pregleda: 2.050
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Nitko nije posve zadovoljan svojim izgledom i na raspolaganju nam je niz metoda za privremene i trajne korekcije. Uz dijete, vježbanje, šminkanje, packanje stotinama kremica, niz kozmetičkih i kirurških zahvata, sad je na raspolaganju i pomlađivanje vagine - najnoviji zapadnjački korektivni trend koji će naša tijela približiti savršenstvu!

Možda zato jer je žena nesigurna, možda joj smeta izgled spolnog organa ili osjeća nelagodu tokom spolnog odnosa, nošenja određene odjeće ili izvođenja nekih vježbi...

Kirurzi koji izvode ove zahvate garantiraju zadovoljstvo, bez obzira pomlađuje li se vagina iz estetskih ili medicinskih razloga. Kako raste broj ovih zahvata, sve je više kritičara koji ih smatraju ekstremnim izrazom vaginalne taštine te se pitaju dokle su žene - i liječnici - spremni ići kako bi dosegli savršenstvo. Liječnici koji pomlađuju vagine i sami priznaju kako je granica između estetskog zahvata i medicinske nužde ovdje vrlo zamagljena. To je u biti varijacija zahvata koji se rutinski izvodi kod inkontinencije (nevoljnog mokrenja) i prolapsa (ispadanja organa); njime se osnažuje vaginalni zid i na taj način pruža potpora dnu zdjelice, mjehuru i završnom dijelu debelog crijeva. To se ne da zaključiti iz propagandnih poruka niza klinika koje zahvat reklamiraju kao siguran ključ za nevjerojatan seks. "Nemate pojma kako seks može biti dobar i kako vagina može dobro izgledati!"

Vaginalni dekorateri zahvate ovako dijele:

  • standardno lasersko pomlađivanje vagine - učvršćuje vaginalne zidove, liječi nevoljno ispuštanje mokraće i "pojačava seksualni užitak"
  • dizajnerska laserska vaginoplastika - služi oblikovanju tzv. dizajnerske vagine, smanjuje stidne usne, preoblikuje izgled spolnog organa, popravlja opušteni perineum (dio tijela između spolovila i otvora debelog crijeva) i po potrebi uključuje oblikovanje novog himena (himenoplastika)

Kako ne bi ponuda bila posve oskudna, nudi se i pojačanje G-točke ili G-shot: uštrcavanje injekcije kolagena u vaginu na mjestu gdje se navodno nalazi G-točka, a s ciljem njenog "jednostavnijeg lokaliziranja". Izbjeljivanje anusa također je na cjeniku.

Kad smo već kod cjenika, američki liječnici koji se bave ovim zahvatima ne rade za badava! Za dizajnersku vaginu traže 2 000 - 2 8000 eura. Smanjenje i oblikovanje malih stidnih usana - ista cijena.

Učvršćivanje kože i tkiva perineuma košta od 1 600 - 2 700 eura.

Povećanje velikih stidnih usana uz pomoć masnog tkiva izvađenog iz Vaših bokova: 2 300 eura. Uklanjanje masnog tkiva s Venerina brijega i gornjih dijelova velikih stidnih usana: svega 500 eura. Standardno lasersko pomlađivanje vagine koje učvršćuje vaginalne mišiće: 2 300 - 3 700 eura. Niste više djevica i to Vam nije po volji: novi himen samo 1 150 eura. A ako niste zadovoljni veličinom svoje G-točke ili ako je uopće ne možete pronaći, što ne bi bilo čudno budući se objektivni dokazi o njenom postojanju mogu na prste ruke nabrojati, za to treba izdvojiti nekih 1000 eura.

Zahvati koji se izvode za medicinske potrebe sad se reklamiraju u modnim časopisima pod zvučnim imenima tipa "dizajnerska vagina".

Komentari

Najnovije

Najčitanije