Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Seks u trudnoći

Seks u trudnoći

Seks u trudnoći
  • Objavljeno: Utorak, 08.07.2008.
  • Broj pregleda: 2.860
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Seks i trudnoća

Trudnoća sama po sebi ne predstavlja zapreku za uživanje u fizičkom odnosu. Treba naravno imati na umu da se tijekom trudnoće dinamika odnosa među partnerima mijenja. Ponekad dolazi i do potpunog prestanka seksualnog kontakta što često vodi u smetnje u odnosu među partnerima u širem smislu. Takva situacija često je rezultat brige o plodu, sa ženske ili muške strane, koja nema potporu u medicinskom stanju.

Drugi česti motiv apstinencije od seksa u trudnoći je strah muškarca da bi spolni odnos mogao naštetiti plodu. Valja imati na umu da je plod dobro zaštićen u plodnoj vodi koja je odvojena od ostatka organa mukoznim čepom. Ni u kom slučaju penis ne može doći u direktni kontakt s plodom za vrijeme spolnog odnosa.

Razne promjene koje žene doživljavaju u trudnoći, pogotovo fizičke manifestacije u prvom tromjesječju (hormonalne promjene, mučnine, povraćanje, povećanje tjelesne težine..) same po sebi su dovoljne za pad seksualne želje. Istodobno, neke žene u tom razdoblju imaju naglašeniju želju za seksom no ikad.

Kakogod bilo, najvažnije je da partneri otvoreno razgovaraju o potrebama i strahovima kako bi sačuvali intimu, makar samo kroz razgovor, poljupce i milovanja.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Kako zavoditi horoskopske znakove

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije