Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Što su seksualni problemi?

Što su seksualni problemi?

Što su seksualni problemi?
  • Objavljeno: Četvrtak, 17.06.2010.
  • Broj pregleda: 5.752
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Koji su uzroci seksualnih problema kod žena?

Seksualni problemi znače da seks nije zadovoljavajuće i pozitivno iskustvo za vas. Kod žena, zajednički seksualni problemi uključuju vrlo malo zanimanja za seks, probleme s uzbuđivanjem ili probleme s orgazmom. Za neke žene, bolovi tijekom odnosa su problem.

Većina žena ima seksualne probleme u nekom trenutku u životu. Za neke žene, problem je konstantan. No, vaši simptomi su seksualni problem samo ako vas smetaju ili uzrokuju probleme u vašem odnosu.

Nema "normalne" razine seksualnog odaziva, jer je to različito za svaku ženu. Možete također naći da je ono što je normalno u jednoj fazi života, doživi promjenu u drugoj fazi ili starosti. Uobičajeno je za žene i muškarce da imaju manje intenzivan seksualni nagon s godinama. To je povezano s hormonalnim promjenama u tijelu.
 
Ženska seksualnost je kompleksna. Najvažnija je potreba za bliskošću i intimnošću. Žene također imaju fizičke potrebe. Kada postoji problem u emocionalnom ili fizičkom aspektu života, možete imati seksualne probleme.

Neki uzroci su:

Emocionalni uzroci, kao što su stres, problemi u vezi, depresije ili anksioznost, sjećanje na seksualne traume i nezadovoljstvo svojim tijelom.

Fizički uzroci, kao što su hormonalni problemi, bol od ozljeda ili drugih problema, i određena stanja poput dijabetesa ili artritisa.

Starenje, što može uzrokovati promjene u vagini kao što je suhoća.

Određeni lijekovi koji mogu uzrokovati seksualne probleme. To uključuje lijekove za depresiju, krvni tlak i dijabetes.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Godišnji horoskop za 2017. godinu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije