Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Što u trudnoći nikako ne smijete ignorirati?

Što u trudnoći nikako ne smijete ignorirati?

Što u trudnoći nikako ne smijete ignorirati?
  • Objavljeno: Subota, 02.08.2014.
  • Broj pregleda: 606
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kako znati jesu li iznenadni bolovi normalni ili je nužno da se javite liječniku? Postoje neka stanja koja upozoravaju da može doći do određenih komplikacija u trudnoći. Čak i ako nisu u pitanju ozbiljna stanja, svakako ih nemojte ignorirati i obratite se liječniku.

Vaše tijelo se jako brzo mijenja, zbog čega je teško procijeniti je li ono što doživljavate normalno ili su u pitanju ozbiljni simptomi koji su potencijalno opasni za život.

Zapamtite da su neki od ovih simptoma manje hitni, ovisno o tome u kojem ste stadiju trudnoće i vašoj zdravstvenoj povijesti.

Upozoravajući simptomi

Beba se pomiče ili udara više nego inače. Pitajte liječnika trebate li pratiti udarce i brojati ih. On će vam dati točne naputke kako da ih brojite.

Jaka i uporna bol na području abdomena.

Vaginalno krvarenje.

Pojačan vaginalni iscjedak ili promjene u izgledu ili mirisu iscjetka - postao je previše vodenast, gust ili krvav. Promjene iscjetka mogu biti indikator poroda.

Bolno mokrenje s osjećajem žarenja.

Povraćanje popraćeno bolovima ili groznicom.

Problemi s vidom.

Jaka glavobolja ili glavobolja popraćena smetnjama s vidom ili govorom.

Naticanje lica, područja oko očiju, ruku, stopala, zglobova ili naglo debljanje.

Doživljena trauma na području abdomena (automobilska nesreća, pad).

Nesvjestica, česte vrtoglavice i brzi otkucaji srca.

Česti grčevi u nogama, bolovi u listovima koji ne popuštaju nakon razgibavanja ili istezanja.

Poteškoće s disanjem, iskašljavanje krvi i bolovi u prsima.

Zatvor popraćen bolovima u trbuhu ili proljev koji traje dulje od 24 sata.

Uporan svrab na području prsa, ruku, nogu, dlanova ili leđa.

Svi simptomi gripe, naročito ako ste bili u kontaktu s osobom koja pati od gripe. Rjeđi simptomi gripe su povraćanje i proljev.

Hitnu pomoć potražite ako osjećate poteškoće s disanjem, bolove u prsima ili trbuhu, iznenadnu vrtoglavicu, zbunjenost i povraćanje.

Depresija ili jaka anksioznost. Osjećaji tuge i beznadnosti, napadi panike, poteškoće u obavljanju svakodnevnih aktivnosti, suicidalne misli.

Svi ostali zdravstveni problemi zbog kojih biste se trebali obratiti liječniku, čak i ako nisu povezani s trudnoćom (pogoršanje simptoma astme).

Komentari

Najnovije

Najčitanije