Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Umijeće masturbacije

Umijeće masturbacije

Umijeće masturbacije
  • Objavljeno: Četvrtak, 20.08.2009.
  • Broj pregleda: 3.908
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Otkrijte što vas uzbuđuje

Zahvaljujući filmovima u kojima tinejdžerima ne preostaje ništa osim svježe pečene pite, masturbacija je dobila reputaciju zadnjeg utočišta za očajne i odbačene. Ali, to nije istina. To je praktički nacionalna razonoda - i to ne samo za dečke. U istraživanju iz 1993. godine, psihologinje Carol Rinkleib Ellison, autorice knjige "Women's Sexualities", 75 posto ispitanih potvrdilo je da su u posljednja tri mjeseca imali solo seks. I u istraživanju koje je 2004. proveo Berman Centar u Chicagu, 44 posto ženskih ispitanika reklo da koriste vibratore. Možda ne govorimo o tome, ali kada je riječ o solo seksu, mi djevojke nismo nimalo sramežljive.

Kada bi pomislili da žene koje nemaju partnera troše više vremena s rukama ispod pojasa, prevarili bi se. Studije pokazuju se ljudi koji su u braku ili žive s partnerom češće igraju sa sobom nego oni koji nemaju stalnog partnera. Često samozadovoljavanje također je povezano s visokim samopoštovanje, boljom slikom o sebi i aktivnijim seksualnim životom. To su neki od razloga zašto toliko seks terapeuta ohrabruje svoje klijente, koji su nesretni, da počnu prakticirati solo seks.

"Postoji snažna korelacija između spremnosti na istraživanje vlastitog tijela i dovođenja sebe do orgazma i spremnosti da istražite svoje tijelo s partnerom i zajedno doživite orgazam", kaže Ian Kerner, liječnik iz New Yorka i seks terapeut, autor knjige „Sex Detox". "Žene koje masturbiraju osjećaju se ugodnije u svojim tijelima i seksu uopće."

Bilo kakva autoerotska aktivnost je bolje nego nikakva, a i isplativost avanturističke masturbacije je mnogo veća nego što se mislilo. "Masturbacija je jedini najbolji način da otkrijete što vas uzbuđuje da bi to kasnije mogli raditi s partnerom", kaže osnivač Centra Berman, seks terapeut i liječnica Laura Berman. Dakle, uz pomoć vrhunskih stručnjaka, u nastavku smo sastavili vodič za masturbaciju koja bi vam mogla biti najbolja do sada.

Komentari

Najnovije

Najčitanije