Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Zdrave navike koje možemo preuzeti od muškaraca

Zdrave navike koje možemo preuzeti od muškaraca

Zdrave navike koje možemo preuzeti od muškaraca
  • Objavljeno: Srijeda, 23.05.2012.
  • Broj pregleda: 1.929
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kada su u pitanju zdrave navike, ponekad možemo nešto naučiti od suprotnog spola. Kako biste pomogli svome zdravlju, provjerite koje zdrave navike možemo naučiti od muškaraca.

Timski sport

Statistike pokazuju da su muškarci skloniji sudjelovati u timskom sportu, što žene definitivno stavlja u nezavidan položaj. Sportske aktivnosti kao što su nogomet i košarka su odlične za poboljšanje zdravlja srca i jačanje kostiju. Timske aktivnosti su odlične za jačanje motivacije, natjecateljskog duha te izgradnju i održavanje društvenih odnosa. Stoga se odlučite za timski sport. Ne mora to nužno biti košarka ili nogomet, izaberite odbojku ili badminton. 

Izbjegavanje dijeta

Žene su sklonije podvrgavanju dijetama. Čak 70% pripadnica ljepšeg spola se podvrgava dijetama, dok to radi tek 30% muškaraca. Dijete mnogim ženama postanu životni stil. Nažalost, ženama je lakše paziti što i koliko jedu nego vježbati, dok muškarci, s druge strane nisu toliko opterećeni kilogramima. Muškarci na hranu gledaju kao na prijatelja, ne broje kalorije i ne izgladnjuju se. To je navika koja bi svakako dobro došla na popisu ženskih navika.

Ne nošenje teških torbi

Žene su u stanju izaći s torbom teškom nekoliko kilograma. One su prepune sitnica bez kojih ne možemo. Muškarci uglavnom nose samo novčanik i ključeve, i to po džepovima. Izgleda da bez tih, ženama neophodnih sitnica, sasvim normalno funkcioniraju. Pa zašto to ne bi mogle i žene? Svoju veliku, pretešku torbu ispraznite ili zamijenite manjom u koju će vam i dalje stati sve što vam je potrebno: higijenski preparati, šminka, mobitel i novčanik. Na taj način ćete smanjiti rizik nastanka boli u leđima i vratu.

Prestanite analizirati

Žene su sklonije analiziranju svega: osjećaja, razgovora, veze, situacije na poslu ili pak analiziranju sebe samih. Žene također puno više primaju k srcu sve što im se događa, prepričavaju to prijateljicama i satima analiziraju. Bez obzira na sate analiziranja, do konkretnog rješenja se rijetko kada uistinu dođe. To je poprilično stresno i potiče loše raspoloženje koje nije zdravo. Idući put reagirajte kao muškarac. Pustite stvari na koje ionako ne možete utjecati da se odvijaju svojim tokom, ne zamarajte se previše i uživajte u životu.

Nosite udobnu odjeću

Od visokih potpetica do preuskih traperica, žene ugrožavaju svoje zdravlje, a još se i ne osjećaju ugodno. Visoke potpetice, steznik, uske traperice i prekratke majice mogu uzrokovati niz problema kao što su bol u trbuhu, loše držanje, bolovi u leđima, slabija cirkulacija, stvaranje celulita i artritisa. Muškarci se uvijek oblače na način da im bude ugodno, a vrijeme je da žene preuzmu i tu naviku.

Vježbajte s utezima

Mnoge žene izbjegavaju utege u teretani zbog straha da će previše ojačati mišiće. Osim ako ne dižete preteške utege, mala je vjerojatnost da će do toga doći jer žene u svome organizmu nemaju toliku količinu testosterona koji bi izgradio velike mišiće. Utezi će poboljšati zdravlje, izgraditi lijepe i čvrste ruke te smanjiti rizik od osteoporoze. Uzmite lakše utege i krenite vježbati jer su oni također odlični za mršavljenje.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Pripremite tijelo za plažu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije