Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Intolerancija na alkohol

Intolerancija na alkohol

Intolerancija na alkohol
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 27.07.2015.
  • Broj pregleda: 12.765
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Kategorija: Alergije

Što je intolerancija na alkohol?

Alkohol može uzrokovati neposrednu netoleranciju, neugodnu reakciju. Najčešći simptomi uzrokovani alkoholnom netolerancijom uključuju začepljenje nosa i crvenilo kože. Ovo stanje ponekad se pogrešno naziva alergija na alkohol. Intolerancija na alkohol je uzrokovana genetskim stanjem u kojem tijelo nije u stanju razgraditi alkohol. Jedini način da se spriječi je izbjegavanje alkohola.

U nekim slučajevima, nešto što se čini kao intolerancija na alkohol je reakcija uzrokovana na nešto iz alkoholnog pića, kao što su kemikalije, žitarice ili konzervansi. U drugim slučajevima, reakcije su uzrokovane kombiniranjem alkohola s određenim lijekovima. Rijetko, reakcija na alkohol može biti znak ozbiljnih zdravstvenih problema koji zahtijevaju dijagnostiku i liječenje.

Sadržaj

Vezane teme

Komentari

Sponzorski članci

Napomena

Sumnjate li na pojedinu bolest i/ili stanje uvijek zatražite savjet liječnika ili ljekarnika. Nikad ne odgađajte posjet liječniku i ne zanemarujte savjet profesionalnog medicinskog osoblja zbog nečega što ste pročitali na portalu CentarZdravlja.

Sadržaj portala nije zamjena za profesionalni medicinski savjet, dijagnozu ili terapiju i nije prilagođen osobnim potrebama pojedinog korisnika.

Ako osjećate bol u prsima nazovite 194 odmah!