Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Ciste na dojkama

Ciste na dojkama

Ciste na dojkama
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 17.08.2015.
  • Broj pregleda: 32.099
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Kategorija: Dojke

Što su ciste na dojkama?

Ciste na dojkama su vrećice ispunjene tekućinom unutar dojke. Možete imati jednu ili više cista na dojkama. Često se opisuju kao okrugle ili ovalne kvržice s jasnim rubovima. Što se tiče teksture, cista na dojci se obično osjeća kao grozd ili vodom ispunjen balon, a ponekad je cista i čvrsta.

Ciste na dojkama se javljaju kod žena u njihovim 30-ima ili 40-ima. Ako imate ciste, one obično nestaju nakon menopauze, osim ako uzimate hormonsku terapiju.

Ciste ne zahtijevaju liječenje, osim ako je cista velika i bolna ili na neki drugi način neugodna. U tom slučaju, odvodnja tekućine iz ciste na dojci može olakšati simptome.

Sadržaj

Vezane teme

Komentari

Sponzorski članci

Napomena

Sumnjate li na pojedinu bolest i/ili stanje uvijek zatražite savjet liječnika ili ljekarnika. Nikad ne odgađajte posjet liječniku i ne zanemarujte savjet profesionalnog medicinskog osoblja zbog nečega što ste pročitali na portalu CentarZdravlja.

Sadržaj portala nije zamjena za profesionalni medicinski savjet, dijagnozu ili terapiju i nije prilagođen osobnim potrebama pojedinog korisnika.

Ako osjećate bol u prsima nazovite 194 odmah!