Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Angelmanov sindrom

Angelmanov sindrom

Angelmanov sindrom
  • Objavljeno: Subota, 15.08.2015.
  • Broj pregleda: 4.930
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Što je Angelmanov sindrom?

Angelmanov sindrom je genetski poremećaj koji uzrokuje teškoće u razvoju i neurološke probleme, kao što su poteškoće s govorom, ravnotežom i hodanjem, a u nekim slučajevima dolazi i do epileptičkih napadaja. Česti osmjesi i provale smijeha uobičajeni su za osobe s Angelmanovim sindromom.

Ako vaše dijete ima Angelmanov sindrom, možda nećete vidjeti nikakve znakove pri rođenju. Angelmanov sindrom se obično ne otkrije dok roditelji ne počnu primjećivati ​​zakašnjeli razvoj kada beba ima 6 do 12 mjeseci. Napadaji često počinju kada dijete ima između 2 i 3 godine.

Liječenje Angelmanova sindroma fokusira se na upravljanje zdravstvenim i razvojnim problemima djeteta.

Sadržaj

Komentari

Sponzorski članci

Napomena

Sumnjate li na pojedinu bolest i/ili stanje uvijek zatražite savjet liječnika ili ljekarnika. Nikad ne odgađajte posjet liječniku i ne zanemarujte savjet profesionalnog medicinskog osoblja zbog nečega što ste pročitali na portalu CentarZdravlja.

Sadržaj portala nije zamjena za profesionalni medicinski savjet, dijagnozu ili terapiju i nije prilagođen osobnim potrebama pojedinog korisnika.

Ako osjećate bol u prsima nazovite 194 odmah!