Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Ravna stopala

Ravna stopala

Ravna stopala
  • Objavljeno: Nedjelja, 16.08.2015.
  • Broj pregleda: 9.425
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Kategorija: Kosti

Definicija ravnih stopala

Imate ravna stopala kada je luk na unutrašnjosti vašeg stopala izravnat, tako omogućavajući cijelom stopalu da dodiruje pod kada stojite uspravno.

Uobičajeno i obično bezbolno stanje, ravna stopala mogu nastupiti kad se lukovi ne razviju u djetinjstvu. U drugim slučajevima, ravna stopala mogu biti uzrokovana ozljedom ili jednostavnim „nosi i deri" stresovima koji nastupaju zbog godina.

Ravna stopala ponekad mogu uzrokovati probleme u gležnjevima i koljenima, zato jer stanje može prisiliti gležnjeve da se okrenu prema unutra, a to izbacuje iz ravnoteže vaše poravnanje nogu. Ako ne osjećate bol, liječenje obično nije potrebno za ravna stopala.

Sadržaj

Vezane teme

Komentari

Sponzorski članci

Napomena

Sumnjate li na pojedinu bolest i/ili stanje uvijek zatražite savjet liječnika ili ljekarnika. Nikad ne odgađajte posjet liječniku i ne zanemarujte savjet profesionalnog medicinskog osoblja zbog nečega što ste pročitali na portalu CentarZdravlja.

Sadržaj portala nije zamjena za profesionalni medicinski savjet, dijagnozu ili terapiju i nije prilagođen osobnim potrebama pojedinog korisnika.

Ako osjećate bol u prsima nazovite 194 odmah!