Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Slomljena rebra

Slomljena rebra

Slomljena rebra
  • Objavljeno: Četvrtak, 20.08.2015.
  • Broj pregleda: 141.581
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Kategorija: Kosti

Definicija slomljenih rebara

Slomljeno ili napuklo rebro, česta je ozljeda koja se javlja kada jedna od kostiju u vašem prsnom košu pukne ili napukne. Najčešći uzrok slomljenih rebara je trauma na prsima, kao što je pad, prometna nesreća ili udarac u kontakt sportovima.

Mnoga slomljena rebra su ustvari napuknuta. Iako su još uvijek bolna, napuknuta rebra nisu potencijalno opasna kao rebra koja su slomljena na dva ili više dijela. U tim situacijama, nazubljeni komad kosti može oštetiti veće krvne žile ili unutarnje organe.

U većini slučajeva, slomljena rebra se obično sama zaliječe kroz mjesec ili dva. Adekvatna bol je važna, tako da možete nastaviti disati duboko i izbjegavati plućne komplikacije, kao što su upala pluća.

Sadržaj

Vezane teme

Komentari

Sponzorski članci

Napomena

Sumnjate li na pojedinu bolest i/ili stanje uvijek zatražite savjet liječnika ili ljekarnika. Nikad ne odgađajte posjet liječniku i ne zanemarujte savjet profesionalnog medicinskog osoblja zbog nečega što ste pročitali na portalu CentarZdravlja.

Sadržaj portala nije zamjena za profesionalni medicinski savjet, dijagnozu ili terapiju i nije prilagođen osobnim potrebama pojedinog korisnika.

Ako osjećate bol u prsima nazovite 194 odmah!