Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Edem

Edem

Edem
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 03.08.2015.
  • Broj pregleda: 18.639
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Kategorija: Koža

Što je edem?

Edem je oteklina uzrokovana viškom tekućine zarobljenom u tkivu vašeg tijela. Iako edem možete dobiti na bilo kojem dijelu vašeg tijela, najčešće se primjećuje na rukama, dlanovima, nogama, zglobovima i stopalima.

Edem može biti posljedica temeljnih medicinskih uvjeta, određenih lijekova ili trudnoće.

Prepoznavanje i liječenje temeljnog uzroka edema je ključ za učinkovito upravljanje ovom bolešću. Briga o svom tijelu u kombinaciji s lijekovima koji uklanjaju višak tekućine obično mogu učinkovito izliječiti edem.

Sadržaj

Vezane teme

Komentari

Sponzorski članci

Napomena

Sumnjate li na pojedinu bolest i/ili stanje uvijek zatražite savjet liječnika ili ljekarnika. Nikad ne odgađajte posjet liječniku i ne zanemarujte savjet profesionalnog medicinskog osoblja zbog nečega što ste pročitali na portalu CentarZdravlja.

Sadržaj portala nije zamjena za profesionalni medicinski savjet, dijagnozu ili terapiju i nije prilagođen osobnim potrebama pojedinog korisnika.

Ako osjećate bol u prsima nazovite 194 odmah!