Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Rak anusa

Rak anusa

Rak anusa
  • Objavljeno: Nedjelja, 16.08.2015.
  • Broj pregleda: 11.474
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Kategorija: Maligne bolesti

Definicija raka anusa

Rak anusa je rijedak tip raka koji se javlja u analnom kanalu. Analni kanal je kratka cijev na kraju rektuma kroz koju stolica napušta tijelo.

Rak anusa može izazvati simptome poput rektalnog krvarenja i analne boli. Simptomi mogu biti slični nekim drugim bolestima, kao što su hemoroidi. Iz tog razloga, osobe s rakom anusa često ne odlaze odmah liječniku.

U većina slučajeva rak anusa se dijagnosticira u ranoj fazi kada su i najbolje šanse za izlječenje. Većina ljudi se liječi kombinacijom kemoterapije i zračenja.

Sadržaj

Vezane teme

Komentari

Sponzorski članci

Napomena

Sumnjate li na pojedinu bolest i/ili stanje uvijek zatražite savjet liječnika ili ljekarnika. Nikad ne odgađajte posjet liječniku i ne zanemarujte savjet profesionalnog medicinskog osoblja zbog nečega što ste pročitali na portalu CentarZdravlja.

Sadržaj portala nije zamjena za profesionalni medicinski savjet, dijagnozu ili terapiju i nije prilagođen osobnim potrebama pojedinog korisnika.

Ako osjećate bol u prsima nazovite 194 odmah!