Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Tjelesne uši

Tjelesne uši

Tjelesne uši
  • Objavljeno: Utorak, 18.08.2015.
  • Broj pregleda: 17.116
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Kategorija: Zarazne bolesti

Definicija tjelesnih ušiju

Tjelesne uši su sitni, beskrilni, parazitski insekti koje možemo naći na tijelu, ili šavovima i naborima na odjeći. One su različit tip ušiju od stidnih ušiju ili ušiju glave, iako su u biti svi slični.

Tjelesne uši se hrane krvlju i mogu izazvati simptome kao što su svrbež. Nalazimo ih najčešće kod ljudi koji žive u prenapučenim i nehigijenskim uvjetima. Uši se lako šire bliskim kontaktom i dijeljenjem posteljine ili odjeće.

Ako imate tjelesne uši, obično vam nije potrebno liječenje. Međutim, morate poduzeti mjere kao što je ispravno pranje odjeće i drugih predmeta kako bi se izbjeglo ponovno širenje ušiju drugima.

Sadržaj

Vezane teme

Komentari

Sponzorski članci

Napomena

Sumnjate li na pojedinu bolest i/ili stanje uvijek zatražite savjet liječnika ili ljekarnika. Nikad ne odgađajte posjet liječniku i ne zanemarujte savjet profesionalnog medicinskog osoblja zbog nečega što ste pročitali na portalu CentarZdravlja.

Sadržaj portala nije zamjena za profesionalni medicinski savjet, dijagnozu ili terapiju i nije prilagođen osobnim potrebama pojedinog korisnika.

Ako osjećate bol u prsima nazovite 194 odmah!