Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Peyronijeva bolest (zakrivljenost penisa)

Peyronijeva bolest (zakrivljenost penisa)

Peyronijeva bolest (zakrivljenost penisa)
  • Objavljeno: Nedjelja, 16.08.2015.
  • Broj pregleda: 19.773
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Definicija Peyronijeve bolesti

Riječ je o snažnom i bolnom iskrivljavanu muškog spolnog uda, koje obično nastane zbog nespretnih ozljeda penisa i donosi izuzetno neugodne posljedice - prije svega za spolnost.

Spolne teškoće muškaraca puno su prikrivenije od ženskih, ali ne toliko zbog znakova i posljedica koliko zbog uvjerenosti muškog roda da je zapravo nemoguće da ih snađe bilo kakva bolest povezana s njihovim spolnim udom.Upravo zato jako nerado zatraže savjet i odgovarajuću stručnu pomoć. Ali teškoće ipak postoje, a pogađaju kako nositelja bolesti tako i partnera, vezu i ne na posljednjem mjestu i samu kvalitetu (spolnog) života.Pogledajmo stoga jednu od spolnih bolesti muškaraca koja upravo neugodno zna zagorčati seksualni život. Riječ je o Peyronijevoj bolesti.

Što je Peyronijeva bolest i kako nastane?

Peyronijeva bolest je neugodno i nepoželjno iskrivljavanje uda prilikom erekcije, zbog koga muškarci ne mogu imati spolne odnose. U ovojnici brecilnih tijela počinju nastajati otvrdnuća što ih najčešće uzrokuju mala oštećenja tkiva u penisu. Ta su oštećenja obično posljedica nepoželjnih epizoda tijekom erekcije, spolnog odnosa, spremanja penisa u hlače dok je penis još ukrućen, i sl. Oštećeno tkivo nije sposobno akumulirati krv, stoga se ne širi i uzrokuje da se penis iskrivi.

Sadržaj

Vezane teme

Komentari

Sponzorski članci

Napomena

Sumnjate li na pojedinu bolest i/ili stanje uvijek zatražite savjet liječnika ili ljekarnika. Nikad ne odgađajte posjet liječniku i ne zanemarujte savjet profesionalnog medicinskog osoblja zbog nečega što ste pročitali na portalu CentarZdravlja.

Sadržaj portala nije zamjena za profesionalni medicinski savjet, dijagnozu ili terapiju i nije prilagođen osobnim potrebama pojedinog korisnika.

Ako osjećate bol u prsima nazovite 194 odmah!