Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Upala prostate

Upala prostate

Upala prostate
  • Objavljeno: Nedjelja, 16.08.2015.
  • Broj pregleda: 19.924
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Definicija upale prostate

Uzročnici mogu biti E.coli, Klebsiella, Proteus mirabilis, a kod mlađih pacijenata i klamidija, ureaplazma i mikoplazma...

Upala prostate je najčešći razlog posjeta urolozima. U Sjedinjenim Američkim Državama zbog upale se obavlja osam posto svih uroloških pregleda. Simptomi su najčešće bolovi u predjelu međice, debelog crijeva, testisa, pečenje u mokraćnoj cijevi cijelom dužinom ili na izlazu.

Akutna upala prostate počinje naglo, prati je visoka temperatura, ponekada i drhtavica uz bolove, teško i često mokrenje. Prostata je bolna, napeta i povećana.

Najčešći uzročnici su E.coli, Klebsiella, Proteus mirabilis, a kod mlađih pacijenata i klamidija, ureaplazma i mikoplazma. Pacijentima se, također, savjetuje izbjegavanje hladnoće, sjedenja na hladnom, uživanje alkohola, začinjene hrane i gaziranih pića.

Sadržaj

Vezane teme

Komentari

Sponzorski članci

Napomena

Sumnjate li na pojedinu bolest i/ili stanje uvijek zatražite savjet liječnika ili ljekarnika. Nikad ne odgađajte posjet liječniku i ne zanemarujte savjet profesionalnog medicinskog osoblja zbog nečega što ste pročitali na portalu CentarZdravlja.

Sadržaj portala nije zamjena za profesionalni medicinski savjet, dijagnozu ili terapiju i nije prilagođen osobnim potrebama pojedinog korisnika.

Ako osjećate bol u prsima nazovite 194 odmah!