Božićna rolada

Božićna rolada

Božićna rolada
  • Objavljeno: Petak, 21.12.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ukusan dodatak blagdanskom stolu.
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

Biskvit

  • 3 jaja
  • 3 žlice šećera
  • 3 žlice oštrog brašna
  • 1 vanilin šećer
  • korica od 1 naranče
  • sok od 1 naranče

Krema

  • 250 g mascarpone sira
  • 200 g slatkog vrhnja
  • 200 g šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer

Priprema

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje.

Bjelanjke istucite u čvrst snijeg. Dodajte šećer, žutanjke, brašno i narančinu koricu. Biskvit pecite 10 minuta na 200°C. Kad je pečen, biskvit stavite na mokru kuhinjsku krpu, savijte u roladu i pustite da se ohladi.

Mascarpone izmiješajte sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte napravljeni šlag. Biskvit navlažite sokom od jedne naranče. Polovicom kreme premažite tijesto. Roladu premažite ostatkom kreme i pospite kokosovim brašnom. Prije posluživanja roladu držite u hladnjaku.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti