Kuglof

Kuglof

Kuglof
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Stari blagdanski kolač na vašem stolu.
Vrijeme pripreme: 2:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 500 g brašna
  • 2 jaja
  • 200 g otopljenog maslaca
  • 100 g šećera
  • prstohvat soli
  • 20 g pekarskog kvasca
  • 100 g suhih grožđica
  • 100 g cijelih neoguljenih badema
  • šećer u prahu

Priprema

Razrijedite kvasac u mlakoj vodi.

Promiješajte brašno, jaja, rastopljeni maslac, šećer, sol, kvasac i suhe grožđice u zdjeli.

S maslacem namastite kalup za kuglof, a zatim stavite bademe u žljebove.

Prebacite tijesto u kalup i stavite ga na toplo mjesto da se digne, taman dok se napuni kalup.

Zagrijte pećnicu na 180 ° C.

Pecite u pećnici na 45 minuta do sat vremena.

Izvadite kuglof iz pećnice i iz kalupa. Ostavite ga neka se ohladi i posipajte s šećerom u prahu za glazuru.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti