Rižoto s graškom i špinatom

Rižoto s graškom i špinatom

Rižoto s graškom i špinatom
  • Objavljeno: Utorak, 17.03.2020.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ako tražite nešto ukusno, brzo i zdravo, upravo ste to pronašli!
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 2 žličice maslinovog ulja
  •  1 nasjeckani mali luk
  • 120 ml bijelog vina
  • 700 ml pilećeg temeljca
  • 120 gr  riže
  • 120 gr graška
  • 1 šalica nasjeckanog špinata
  • sol
  • papar
  • 2 žlice parmezana

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 220°C.
  2. Zagrijte ulje i dodajte luk, sol i papar. Dinstajte oko 5 minuta.
  3. Dodajte vino i miješajte oko 4 minute dok vino gotovo ne ispari. Zatim dodajte temeljac i rižu.
  4. Kada prokuha, prebacite sve u vatrostalnu posudu, poklopite i stavite u pećnicu na 25 minuta.
  5. Dodajte kuhani grašak i špinat, i začinite po želji.
  6. Pospite parmezanom i uživajte!
Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti