Zdrava hladna salata od kelja i kvinoje

Zdrava hladna salata od kelja i kvinoje

Zdrava hladna salata od kelja i kvinoje
  • Objavljeno: Srijeda, 13.06.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ukusna i hranjiva, ova salata će vam se sigurno svidjeti zbog miješanja različitih okusa. Možete se poigrati s omjerom kelja i kvinoje, a orašasti plodovi i sušeno voće obogatit će okus i pružiti vam mnogo hranjivih tvari!
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 200 g kvinoje
  • 1 manja glavica kelja
  • 1 češanj češnjaka
  • 100 g oraha
  • 100 g grožđica
  • 150 g feta sira
  • 1 žličica senfa
  • 2 dl maslinovog ulja
  • 1 dl limunovog soka
  • prstohvat morske soli
  • prstohvat papra

Priprema

  1. U lonac stavite 3 dl vode, kad prokuha stavite kvinoju, smanjite vodu i poklopite. Kuhajte 10-15 minuta dok kvinoja ne upije vodu. Maknite s vatre i ostavite dok se kvinoja potpuno ne ohladi.
  2. U posudi izmiješajte češnjak, maslinovo ulje, limun, senf, sol i papar. Možete dodati listove kelja pa samo izmiješati ili sve staviti u blender ako želite dobiti umak.
  3. Kad se kvinoja ohladi, dodajte ju u posudu s keljom, zatim stavite orahe, grožđice i feta sir pa sve skupa izmiješajte. Ako ste se odlučili za drugu verziju, kvinoju servirajte na tanjur i dodajte umak od kelja, pospite orasima, grožđicama i feta sirom.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti