Paprike punjene quinoom i puretinom

Paprike punjene quinoom i puretinom

Paprike punjene quinoom i puretinom
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 09.06.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Kremaste, sočne i bogato začinjene.
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1/2 šalice quinoe
  • 1 šalica vode
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 nasjeckana glavica luka
  • 2 nasjeckana češnja češnjaka
  • 150g mljevenog purećeg mesa
  • 100g pelata
  • sol
  • papar
  • 100g špinata
  • 4 paprike

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C. Isperite quinou i kuhajte u proključaloj vodi oko 15 minuta. Ugasite vatru i pustite da stoji 2 do 3 minute.

U velikoj tavi zagrijte ulje. Dodajte luk i češnjak i kratko dinstajte. Dodajte puretinu i dinstajte ju dok ne poprimi smeđu boju. Dodajte špinat i pelate.

Pomiješajte quinou i puretinu. Napunite paprike smjesom i poslažite ih na namašćeni lim za pečenje. Pecite oko 30 minuta.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti