Torta s jagodama i sladoledom

Torta s jagodama i sladoledom

Torta s jagodama i sladoledom
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Sladoled ostavite barem 30 minuta na sobnoj temperaturi.
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 8 žlica maslaca
  • 1 1 / 2 šalica brašna
  • 1 / 2 žličice soli
  • 1 / 4 žličice praška za pecivo
  • 1 / 4 žličice sode bikarbone
  • 1 šalica šećera
  • 3 velika jaja
  • 1 / 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 1 / 2 šalice nemasne mlaćenice
  • 1 šalica svježih jagoda
  • 1 žlica džema od maline
  • 1,5 kg omekšanog sladoleda od vanilije

Priprema

Prethodno zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva. Kalup za tortu namazati maslacem i pobrašniti. Pomiješati brašno, sol, prašak za pecivo i sodu bikarbonu.

Mikserom umutiti maslac i šećer. Dodati jaja (jedno po jedno) i vaniliju. Naizmjence dodavati mješavinu brašna u tri dijela i mlaćenicu u dva, s time da miješanje počnete i završite mješavinom brašna. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.

Ulijte tijesto u pripremljen kalup. Pecite 30 do 40 minuta. Neka se 15 minuta hladi u kalupu zatim okrenite tortu na stalak, i neka se potpuno ohladi. Koristeći oštar nož prepolovite tortu vodoravno.

Dok se torta hladi, pomiješajte nasjeckane jagode i džem. Sladoledom namažite polovicu biskvita. Jagode i džem stavite na sladoled. Poklopite biskvitom.

Preostalim sladoledom premažite cijelu tortu. Zamrznite na barem 6 sati. Neka torta odstoji barem 15 minuta na sobnoj temperaturi prije rezanja.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti