Postoje situacije kad je šećer više nego dobrodošao...

Postoje situacije kad je šećer više nego dobrodošao...

Postoje situacije kad je šećer više nego dobrodošao...
  • Objavljeno: Četvrtak, 14.11.2019.
  • Broj pregleda: 378
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Možda ste smanjili unos šećera ili ga se potpuno odrekli u nadi da ćete imati ljepši ten, zdravije srce, ili čak smanjiti rizik od oboljenja od dijabetesa. No, nemojte ga potpuno izbaciti iz kućanstva, jer šećer možete koristiti na razne načine, a ni u jednom od njih ga ne trebate jesti.

Piling za tijelo

Ovaj piling ne može biti jednostavniji, a rezultat je glatka koža. Samo pomiješajte malo kokosovog ulja sa šakom šećera i istrljajte dobro tijelo.

Protiv ispucanih usana

Taj isti piling možete koristiti i za usne. Samo nemojte ribati presnažno i nakon toga stavite balzam za usne.

Grubi laktovi

Pospite malo šećera na polovicu limuna i s time istrljajte grublja područja, kao što su laktovi. Šećer je prirodni piling zbog granulastog oblika zrnca, a također je izvor glikolne kiseline koja ujednačuje ton kože te odstranjuje mrtve stanice kože.

Uklonite masnoću

Šećer je odličan saveznik u borbi protiv masnoće. Ako ste radili u vrtu, garaži ili kuhinji, pri pranju ruku uz sapun koristite i malo šećera.

Nahranite biljke

Biljke baš kao i mi, vole glukozu. Pomiješajte tri čajne žličice šećera s dvije žličice octa i stavite ih u vazu s vodom. Ocat će spriječiti razvoj bakterija, a šećer ojačati biljku i pomoći cvijeću da dulje ostane živo.

Ublažite ljutinu

Pojeli ste nešto ljuto i sad ste požalili. Mlijeko nije jedini način da ublažite požar u ustima. Malo šećera na jeziku će također pomoći.

Sve ostale načine kako da iskoristite šećer, provjerite ovdje.

Vezani članci:

Najčitanije zanimljivosti