Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Ispravite i uljepšajte kožu

Ispravite i uljepšajte kožu

Ispravite i uljepšajte kožu
  • Objavljeno: Srijeda, 05.10.2011.
  • Broj pregleda: 6.445
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Prikrivanje ožiljka

  • nakon kirurškog zahvata: potrebna su tri do četiri tretmana u razmaku 25 dana (slika 4 i 5)
  • nakon prometne nezgode: Primjer - gornja usnica (slika 6) - Trebalo je ponovno definirati usnicu te pigmentirati područje izvan granica gornje usnice. Ako nema znatnije promjene u simetriji nosa i usnica kao cjeline, postupak je u potpunosti uspješan. Za kompletan postupak redefiniranja potrebna su tri do četiri tretmana u razmaku 25 dana kako bi se koža u međuvremenu oporavila i potpuno razgradila pigment na željenu nijansu.
  • nesretni slučaj: Primjer - bradavica i aureola u muškarca srednje životne dobi (slika 7) - ožiljak je posljedica nesretna slučaja nastala pri radu s brusnim aparatom. Prilikom postupka nema znatnije boli i iscjedaka limfe. Isključivo se pigmentira područje epiderme.

Mikropigmentacija na grudima na kojima je obavljen postupak povećanja implantiranjem silikona

Prilično česta pojava jer je sve veći postotak mladih žena koje se podvrgavaju tom postupku.

Prikrivanje nedostataka.

Primjerice, tjemena bez kose, što je posljedica ozljede (slika 8)

Privremena biotetovaža

Predstavlja odgovor na trendovsko ukrašavanje tijela, no za razliku od prave tetovaže, traje određeni broj godina i nakon toga jednostavno izblijedi i nestaje. Posebna je pogodnost to što se tetovaža može skinuti i prije bez ikakvih posebnih zahvata i posljedica. Biotetovaža postaje prava ako se pigment unosi dublje od 0,10 mm. Vremenom ravnomjerno blijedi kao slika.

Bioline

Bioline je prvi specijalizirani studio u Hrvatskoj i šire koji se isključivo bavi mikropigmentacijom kože (pigmentiranjem), i to permanent make-upom, medicinskom pigmentacijom kože i privremenom pigmentacijom (biotetovažom). Potpisnik je kodeksa ponašanja i pravila struke, stalni dopisni član Američke akademije za mikropigmentaciju i Udruženja profesionalaca koji se bave PMC-om. Redovito nastupa na svim sajmovima i stručnim skupovima, ne samo na onima koji prate isključivo njihovo područje nego i onima koji imaju potencijalna dodira s PMC-om ili su važni za nj. Studio je ovlašten za organiziranje tečajeva, seminara i usavršavanje, uručuje uvjerenje o stručnosti za tu djelatnost, dakle definira ponašanje i razvoj djelatnosti. Uvjeti u kojima se obavlja postupak mikropigmentacije kože podliježu svim svjetskim zdravstvenim i sanitarnim standardima. Taj iznimno odgovoran i zahtjevan posao iziskuje visoku stručnost, trajno obrazovanje po svjetskim standardima te praćenje svih novina.

Komentari

Najnovije

Najčitanije